Banner
Banner
Banner








10. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság Nyomtat Email
Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

2013.12.10.

A jubileumi 10. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságra 2014-ben október 18-25. közötti héten kerül sor. A versenyt a legutóbbi két alkalomhoz hasonlóan a Molnár Csaba vezette Sail-ing Kft. rendezi majd, amely cég egyébként e sikeresen lebonyolított, színvonalas versenyek után a Magyar Vitorlás Szövetség Elnökségének határozata értelmében a következő négy évre is megbízást kapott a rendezésre.

Bővebben...
 
TNMB verseny utáni beszélgetés Nyomtat Email
Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

2013.10.26.

IX. Tengeri Nagyhajós Magyar Bajnokság - beszélgetés a verseny után Molnár Csaba rendezővel, Pallay Tibor (DAK ST) címvédővel, Tuss Miklós futamgyőztessel.

 

Bővebben...
 
Pallusék a bajnokok Nyomtat Email
Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

2013.10.19.

Hat sikeres futamban, nagy párharcok és szoros befutók után sikeresen védte meg bajnoki címét a DAK Sailing Team Pallay Tibor kormányzásával. Pallus vasárnap éjjel érkezett a Biogradi kikötőbe, nem volt sok idejük felkészülni, így az első napon az első futamban negyedikek lettek, a másodikban hetedikek. A harmadik futamra összeállt a csapat és elsőként futottak be, majd a negyedik futamot is megnyerték, ezze esélyesek lettek a címvédésre. A mesterhármast az ötödik futam megnyerésével érték el, és igen jó pozícióból vághattak neki a hatodik futamnak, ahol még Gál András Levente és Czap Zoltán is esélyes volt. Mint arról korábban beszámoltunk, ebben a futamban többen hibáztak. A Lillafüred ST korai rajtja miatt érvénytelen futamot futott, a Kör-Ker Interteher csapatot pedig óvástárgyaláson kizárták. A hatodik futamban a DAK ST második lett, és ez is elég volt IX. Tengeri Nagyhajós Magyar Bajnokság megnyeréséhez, megvédéséhez.

Bővebben...
 
Az utolsó három futam Nyomtat Email
Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

2013.10.18.

Szerda reggel erős esőre ébredt a mezőny Vodiceben. A helyenként trópusi záporokat megszégyenítő erővel érkező égi áldás délig tartott, utána a felhőzet viszonylag gyorsan eloszlott, köszönhetően az eső helyébe megérkező bórának, vagyis az Adria legjobban tisztelt északkeli szelének. Délután 2 órakor a bóra még változó erősséggel, de időnként és helyenként 30-40 csomós sebséggel is fúj, így a verseny rendezősége úgy döntött, hogy szerdán nem rendez futamot, sőt a hajók el sem hagyják Vodice kikötőjét.

Bővebben...
 
Három futamon túl Nyomtat Email
Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

2013.10.15.

Három futamon van túl a IX. TNMB mezőnye, eddig három csapat szerzett futamgyőzelmet. Az első napon két rövidebb futamot rendeztek, ma egy hosszabb menettel folytatódott a bajnokság. A 10 csapat Vodice-ben várja a folytatást, ahol ma este közös vacsorán vesznek részt. Az első három futam részletes beszámolójából kiindulva nem eseménytelen napok elé nézünk.

Bővebben...
 
IX MTNB - rajt Nyomtat Email
Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

2013.10.14.

Ma elkezdődött a IX. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság Biograd-ban, amin 10 egység áll rajthoz. A verseny futamait közvetítjük, a helyszínről friss híreket és képeket a SNEWISPORT Facebook közösségi portáljára töltünk fel naponta többször.

 

Élő közvetítés   >>>

 

Versenyarchívum   >>>

 

Friss hírek, képek   >>>

 

 
IX Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság Nyomtat Email
Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság
2013.10.09.
SAIL-ING Kft. és a VAL Sibenik Yacht Club közös szervezésében 2013. október 12. és 19. között kerül megrendezésre a IX. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság az Adrián. Idén Bavaria 42 Match vitorlásokkal küzdhetnek a csapatok a bajnoki címért. 11 egység nevezett a versenyre, mely Biográdból rajtol és ide tér vissza. A futamok során a mezőny Biograd, Murter és Vodice kikötőiben éjszakázik. Pallay Tibor címvédőként áll rajthoz, csapata a DAK Sailing Team. A versenyt idén is közvetíteni fogjuk, a közvetítés az "Élő közvetítés" menüpontból érhető el, a futamok végeztével visszanézhetőek lesznek az útvonalak a "Versenyarchívum" menüponton keresztül. A helyszínről naponta többször jelentkezünk képekkel, blogolásokkal a facebook.com/snewisport és a twitter.com/snewisport közösségi oldalainkon.

Bővebben...
 
VIII. MTNB szubjektív - a győztes csapat beszámolója Nyomtat Email
Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

2012.10.27.

Elkészült a DAK Sailing Team kormányosának, Pallusnak a beszámolója a 2012-es Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról. A futamokról részletesen beszámol, kiderül mikor kivel vitorláztak fej fej mellett és mi lett a végeredménye a szigetek közti lúvcsatáknak.

" ...
végre az az érzése az embernek, hogy kap is valamit, nem csak szívességet tesz azzal, hogy jön versenyezni."
Bővebben...
 
VIII. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság, végeredmény Nyomtat Email
Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

2012.10.25.

Változatos, igazi tengeri körülmények között versenyzett az a nyolc csapat, akik idén kiutaztak Biográdba egy olyan versenyre, amiről nem lehetett sokat tudni. Új rendező (Sail-ing Kft), új tematikában kitűzött pályák és sokaknak eddig nem vitorlázott hajóosztály (Elan 340). Az OD mezőny mindent kapott, volt nagyszél és szélcsend, tükör víz és hullámok, napsütés és eső, de az áramlatok sem maradhattak ki a helyes taktika kiválasztásakor. A Biográdból elrajtolt nyolc csapat mind befejezte a versenyt, a bajnokságot a DAK ST nyerte, második a Femme Fatale, harmadik pedig a Mondial Asisstance ST lett.

 

4. EL Yacht

5. GÜI Sailing Team

6. Klasszik Építő Kft.

7. Team Hungary

8. WM Rendszerház

 

 

Bővebben...
 
A DAK Sailing Team nyerte a VIII. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságot Nyomtat Email
Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

2012.10.20.

Pallai Tibor és a DAK Sailing Team nyerte az idei MTNB-t. Pallusék jó csapattal érkeztek Biográdba, de a bajnoki címre többen pályáztak. Tulajdonképpen négy hajó közül bárki lehetett volna az első, és a futamok alatti szoros küzdelmek is ezt támasztották alá. Pallusék jól alkalmazkodtak a változó körülményekhez, többnyire jól taktikáztak, így a futamok előrehaladtával egyre biztosabb lett az aranyérem, de még az ötödik futam is kellett hozzá. A negyedik futam után matematikailag Scholtz Imiék (Bravo, Femme Fatale) még beérhették volna a DAK-ot, Prédlék (Foxtrott, Mondial A ST) és Makkos Gáborék (Juliett, El Yacht) már nem. Bár a Bravo az ötödik futamban hozott egy első helyet és a Foxtrott is második lett, az Alfa a harmadik helyével megnyerte a Bajnokságot.

 

DAK Sailing Team: Pallay Tibor kormányos , Tarány Gábor (Douglas), Varga Lajos, Büki Gábor, Kurucz Zoltán, Szilágyi János

Bővebben...
 
«ElsőElőző123456789KövetkezőUtolsó»

oldal 3 / 9
 
2024. 05. 15.
Ma Zsófia és Szonja napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT