Banner
Banner
Banner
Example of Section Blog layout (FAQ section)
A Sail-ing Business Cup második évtizedének kezdete PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2013, május 09, THURSDAY 21:29

2013.05.09.

Új szakasz kezdődött az SBC történetében. Mivel tavaly Jordán Balázsék harmadik győzelmükkel örökre kiérdemelték az első vándordíjat, így a verseny második évtizedében új kupáért versenyeznek a csapatok, amit elsőként Soponyai Gézáék vihettek haza. 12 csapat nevezett a versenyre, javarészt régi kedves ismerősök, de jó néhány új arc is kedvet kapott a velünk vitorlázáshoz.

LAST_UPDATED2
Bővebben...
 
11. Sail-ing Business Cup - Vabeko győzelem PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2013, APRIL 27, SATURDAY 10:28

2013.04.27.

A Sai-ing Business Cup második évtizedének első versenyét a Vabeko csapat nyerte Soponyai Géza kormányzásával. Az új vándorkupát is Sopi vehette át először. A serleget három győzelem után lehet véglegesen megszerezni. A Danubia Pharma csapat erre a versenyre állt össze, nem vitorláztak eddig, így bravúrosnak mondható Beliczay Mártonék második helyezése. Bronzérmes lett Horváth Tamás a GeoDasy csapattal, ők is már visszatérő résztvevői a versenynek. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott az ISZF csapat, akik összesen hárman voltak a 42-es fedélzetén, és limit időn belül, sikeresen befejeztek minden futamot.

LAST_UPDATED2
Bővebben...
 
11. Sail-ing Business Cup - 5. futam PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2013, APRIL 26, FRIDAY 22:07

2013.04.26.

Az előrejelzés szerint csak dél körül lehetett rajt, így az utolsó napot egy technikai számmal kezdték a Pasman öböl bejáratánál. A tolató verseny alatt az a kis szél is leállt ami volt, így törölve lett a program. Végül 12:45-kor sikerült elrajtoltatni a hajókat. Az eredeti pálya Obun - Gangaro - Gnalic - Obun volt, de annyira lepörgött a szél, hogy Gnalic után rövidítettek. A hátszeles szakaszon komoly csaták alakultak ki, folyamatosan változó sorrenddel. 2-3 percenként cseréltek helyet és nem csak az élmezőnyben. Tulajdon képpen nem lehetett biztos sorrendet várni a célvonalnál. A taktikai küzdelmet végül a GeoDesy nyerte, megszerezve első futamgyőzelmét. A Rozsakert Medical Center is ma érte el legjobb eredményét és a Danubia Pharma eddigi kiegyensúlyozott teljesítménye kifizetődött, a harmadik helyre érkeztek be.

LAST_UPDATED2
Bővebben...
 
11. Sail-ing Business Cup - 4. futam PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2013, APRIL 25, THURSDAY 09:27

2013.04.25.

Reggel Glamoc mellett vártuk a mistral érkezését, ami ismét egy 11 órás rajtot jelentett. Trimulic Mali - Balabra Vela - Gira - Vrtlic - Visovac után a Pasman öböl déli bejáratánál lett kitűzve a cél. A rajt eléggé összekeverte a lapokat, három fő csapáson kezdtett a 12 hajó. Ennek oka az volt, hogy eléggé gyengén fújt a szél, és a terülések sem mindig jöttek le teljesen. A hátszeles szakaszon, Gangaro mellett már viszonylag kifújt szélben lehetett haladni, de a Vitric ismét újra osztottak a hajókat. Sokáig a Vabeko vezetett, de egy pár perces szélcsend elég volt, hogy többen eléjük kerüljenek. A cirkáló szakaszon sikerült a Danubia Pharma csapatnak megőrizni előnyét, így a harmadik és a két második helyük után eljöhetett a futamgyőzelem ideje. Őket a Profield követte, majd a Vabeko.

LAST_UPDATED2
Bővebben...
 
11. Sail-ing Business Cup - 3. futam PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2013, APRIL 24, WEDNESDAY 18:21

2013.04.24.

Reggel a leálló yugo miatt nem lehetett időben rajtolni. A mistral a napfelkelte után pár órával kezd fújni, így a rajt időpontja 11 óra lett. A szél meg is érkezett és kezdetét vehette az egyik legizgalmasabb szakasz. A Kornátok között Dugi Otok felé vitorlázva ketté szakadt a mezőny. Voltak akik a nyílt tengert választva a nagyobb hullámokon, de zátonyok nélkül církáltak. Hármom hajó bent maradt a simább vízen és a szigetek között krajcoltak, sokáig be is jött ez a taktika számukra. A mezőny elejével tudtak haladni az első pályajelig. A Ravni Zakan - Vela Sestrica - Levmarka - Balun - Aba Mala távon ismét Soponyai Gézáék voltak a leggyorsabbak de erőteljesen felszívta magát a második Danubia Pharma és a harmadik LP Media is. Az este főzőversenyt rendeztek Saliban, amin nyolc hajó vett részt. Az végeredmény még nem publikus, a díjkiosztón tudhatjuk meg, melyik csapat főzte a legfinomabbat.

LAST_UPDATED2
Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678KövetkezőUtolsó»

oldal 7 / 8
 
2024. 02. 22.
Ma Gerzson napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT