Banner
Banner
Banner








I. Graphisoft Építész Regatta: A legeredményesebb hazai vitorlázók részvételével! PDF Nyomtat
Írta: Balazs   
2008, május 20, TUESDAY 18:57

2008.05.20.

Végignézve az első Graphisoft Építész Regattát megállapítható, hogy egy újabb jelentős verseny követel helyet magának a mindenkori balatoni versenynaptárban. Az Építész Regatta ötletgazdái Kálmán Ernő és Borsay Attila építészek elképzeléseit maradéktalanul megvalósította a versenynek otthont adó BL Apartments & Yachtclub.

 

 

A szervezők a vitorlázáson túl, elsősorban nem a popularitást vagy a tömegigények kielégítését célozták meg, sokkal inkább a minőséget, az igényesen szervezett szakmai találkozót szorgalmazták. A célkitűzésekkel teljesen egyetértettek a támogatók is, amikor bizalmat szavaztak az építészek balatoni versenyének. A verseny időpontjának kiválasztása a Tavaszi Építészeti Fesztivál programsorozathoz kötődött, így a vitorlás versenynaptárral nem teljesen harmonizált a dátum. Fonyódon Kormorán Kupa, Füreden évadnyitó verseny volt, sőt a Balaton Boatot is ezen a hétvégén rendezték Lellén. Mindezek ellenére majd 30 hajóból álló, nívós összetételű mezőny érkezett a BLYC-be. A hazai vitorlázás történetének máig legeredményesebb párosa, a Detre fivérek, az Erste nevű Assoval, a vitorlázás oldaláról is eleget tettek a verseny támasztotta magas minőségi követelményeknek. A versenyre nevezett hajók között - az Assok mellett - megtalálhatóak voltak a Scholtz 22-es, a Nautic és az FPC flotta képviselői, volt 22-es cirkáló és Elan 340 yacht is. A vízen köszönthettük a két hete még hiányolt Most Wanted-et, mely a tulajdonosváltást követően is határozottan jó kezekbe került, sőt sikerült a hatékony csapat összeállítás is. A szokásos háromszög versenypálya Balatonlelle - Balatonrendes - Zánka - Balatonlelle útvonalon került kijelölésre. A rajtot követően a délnyugati 5-ös, 6-os szélben célozta meg a mezőny a balatonrendesi pályajelet. A bóját követően a bátrabbak spinakkert húztak és ezzel a mezőny szétszakadt. Az Assokkal csak a Quartas (Most Wanted) tartott lépést. Zánka után a napközben megnőtt hullámok is nehezítették a befutószakaszt. Ugyan a Csimborasszó az első pályajelnél még szépen vezetett egy manőver hiba után befogta őket az Erste legénysége, és nagy küzdelmek közepette utóbbi egység érte el hamarabb a célt, minimális előnnyel. Harmadik helyen a Most Wanted hajója futott be, majd némi szünetet követően a Belight (Nautic 311) és a Faterka (Elan 340) ért célba. Látszik, ha a Faterkán összehangolt csapatmunka működik, a hajó csodákra is képes lehet. Majd jöttek az S22-esek, FPC-k és a Balaton 25-ösök. Öt versenyző kivételével, minden hajó kora délután célba ért. A kikötés után számtalan parti program közül lehetett választani. Zenekar, borkóstoló és monocikli bemutató várta a fáradt versenyzőket, -nagyüzemben- működtek az élménymedencék és a szaunák. Este hat órakor eredményhirdetéssel indult a rendezvénysátorbeli program, melyet a vacsora és jazz koncert követett. A minőségi versenyhez, minőségi környezet és minőségi vendéglátás társult, lendületet adva a jósolhatóan hosszú sorozatot megérő Építész Regattáknak.

 

 

BLYC - snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 20.
Ma Tivadar napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT