Banner
Banner
Banner
Detre Zsolt beszámolója az I. Graphisoft Építész Regattáról PDF Nyomtat
Írta: Balazs   
2008, május 19, MONDAY 02:49

2008.05.19.

Az 6 Bf erősségű DNY-i szélben nagy csata alakult ki az ERSTE nevű Asso-MCXVI építész csapat (korm: Detre Szabolcs) és a CSIMBORASSZÓ nevű, szintén Asso -Fazakas építészcsapat (korm: Fazakas György) között.

 

Az első negyedszeles szakaszban, Balatonrendes előtt kihelyezett bójáig a Fazakas csapat vezetett nagy fölénnyel. Az onnan hátszelező hajók közül az Assok felhúzták a spinakert, míg a Most Wanted hajó nem vállalta a pöffös, erős szélben a spilázást. Az első halzolásnál félúton a Csimborasszó hibázott és "felszaladt", a hajó percekig lobogó vitorlákkal sodródott. Ekkor az Erste állt az élre. A Zánkánál kitűzött bójánál megint egymás mellett haladt a két Asso, amikor a Csimborasszó még egyszer elfeküdt a spinnackerrel, és ca. száz métert veszített. A befutó szakaszban a jobb sebességgel haladó Csimborasszó beérte ellenfelét, de a vezetést az Erste keményen tartotta. A versenyt végül biztosan nyerte az Erste hajó, Detre Szabolcs kormányzásával és a Borsay Attila vezette MCXVI Építésziroda csapatával, elnyerve az 1 Millió Ft értékű Graphisoft-Archicad 11 softver fődíjat. Az Asso OB is itt lesz megrendezve augusztusban, ezért sok hasznos tapasztalatot gyűjthettünk a helyszínről.

A résztvevők útvonalai megtekinthetőek az archívumban.

 

 

BLYC - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 26.
Ma Fülöp és Evelin napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT