Banner
Banner
Banner
Nagy Téli Hideglelő Hajózás PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2019, FEBRUARY 26, TUESDAY 08:21

Március 2-án indul A Nagy Téli Hideglelő Hajózás, mely körbejárja a Balatont. A túra útvonala Balatonfüred – Balatonkenese – Balatonlelle – Balatonfenyves – Badacsony – Balatonlelle, a hat napos vitorlázás során számos érdekes program várja a résztvevőket.

 

 

A Hidegen Légió téli balatoni vitorlás túrasorozat 2018. februárban kezdődött, célja a téli Balaton népszerűsítése. A túraútvonalak meghatározásakor előnybe kerülnek azon desztinációk, ahol színvonalas éttermek, kávézók, borászatok, szállásadók és egyéb szolgáltatók tudják szezonon kívül is fogadni a kalandvágyó hajósokat. Eredetileg február elején indult volna a túra, de a befagyott Balaton miatt egy hónap "halasztással" március 3. lett az új időpont. A hat napos program két részből áll, a keleti körrel kezdődik, Füred – Kenese - Lelle, majd a nyugati körrel folytatódik Lelle – Fenyves – Badacsony - Lelle. A program mindenki számára nyitott, részt lehet venni saját hajóval, bérelni is lehet, valamint egyéni jelentkezők is csatlakozhatnak.

 

1. nap - március 2. szombat - Balatonfüred
Balatoni KÖR GasztroPiknik, 7 étterem, 10 borászat és 2 cukrászda részvételével. Élőzene, mulatság hajnalig.

2. nap - március 3. vasárnap - Balatonkenese
Délelőtt indulás Füredről, majd vitorlázás a Keleti medencében. Délután érkezés a Balatonfői Yacht Club kikötőjébe. A szállodából autóbusz viszi az érdeklődőket a legnagyobb hazai elektromos hajógyártó üzembe, a Wia Elektromos Yachtok fűzfői gyártócsarnokába. Este közös program a szállodában. ​

 

3. nap - március 4. hétfő - Balatonlelle

A túra leghosszabb napi távja, Kenese-Balatonlelle. Kikötés után korcsolya - szauna - wellness a keleti kör záró programja.


4. nap - március 5. kedd - Balatonfenyves

Délelőtt indulás Balatonfenyvesre. Érkezést követően a kikötői klubban bowling, biliárd és darts bajnokság, valamint vacsora várja a résztvevőket.

 

5. nap - március 6. szerda - Badacsony

Délelőtt átvitorlázás a keszthelyi medencébe, majd a festői vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna megtekintése vízről. A szigligeti öböl után érkezés Badacsonyba, ahol a Laposa és az Istvándy pincészet várja a téli túrázókat.

 

6. nap - március 7. csütörtök - Balatonlelle

Csütörtökön Balatonboglár és a Csavargőzös Műemlékhajó megtekintése, majd Balatonlellén ér véget a Hidegen Légió programsorozata.

 

 

A túrán résztvevő hajók útját közvetítjük, többször jelentkezünk be Facebook-on, kövessetek minket vasárnaptól csütörtökig.

 

 

Részletes program és jelentkezés: www.hidegenlegio.hu

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 06. 25.
Ma Vilmos napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT