Banner
Banner
Banner
Téli Vitorlás Tó(r) Túra PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2018, FEBRUARY 17, SATURDAY 07:25

A téli Balaton menő, télen vitorlázni hatalmas élmény! Sikerrel zárult az első Téli Vitorlás Tó(r) Túra, ahol 6 hajóval 40 vitorlázó 5 nap alatt közel 150 kilométert vitorlázott. Az eseményt végig közvetítettük, napról napra egyre többen figyeltek fel ránk.

 

 

A hajósok körében a Balaton valami oknál fogva csak tavasztól őszig él, a turisztikai szezon ennél is sokkal rövidebb. Valóban a legkomfortosabb ebben az időszakban hajózni, biciklizni, kirándulni, fürdeni, de ha sikerül átlépni komfortzónánkat egy olyan környezetbe kerülünk ami rabul ejt. A tó télen teljesen más. Olyan színekkel, illatokkal találkozunk, ami csak ekkor és itt élhető meg. Ezt a népszerűsítő túrát egy maroknyi elhivatott ”őrült” keltette életre és az induláshoz közeledve mindenkit meglepett mennyien csatlakoztak be. Végül 6 hajó és negyven vitorlázó vágott neki az ötnapos kalandnak február első vasárnapján. Nappal vitorláztunk, délutántól pedig gasztronómiai élményekkel gazdagodtunk. Csütörtökre kiderült, hogy óriási élmény télen túrázni a Balatonon.

 

A szervező csapatból Tóth Balázs (BLYC) rakta össze az eseményt, a parti programokat. Gerő András (Porthole) népszerűsítette túránkat, valamint sokat segített korábbi téli túratapasztalatai megosztásával. Bagyó Sándor (VMSZ) készített fel minket a biztonságos téli vitorlázásra, az első napon Fonyód előtt a 3 fokos tó felszínén lebegve mutatta be az általuk használt trocken előnyeit. A hajók pillanatnyi helyzetét és útvonalát a SNEWISPORT LIVE tracking segítségével lehetett követni. Közvetítésünk elsődleges célja a vízbiztonság növelése volt, havária esetén azonnal tudhattuk volna pontosan hol jár a bajba jutott hajó. Szerencsére erre nem került sor, így a téli túrázást tudtuk 5 napon át népszerűsíteni.

 

Hosszasan lehetne írni minden napról, folyamatosan új élményekkel gazdagodtunk. Szerencsére velünk tartott az Arcok Multimédiás Portfólió Stúdió és a Skipper Magazin így HD filmeken keresztül tudjuk bemutatni élményeinket.

 

 

1. nap Balatonlelle - Balatonfenyves


 

 

2. nap Balatonfenyves - Vonyarcvashegy - Badacsony


 

 

3. nap Badacsony - Révfülöp - Balatonboglár - Balatonlelle 

4. nap Balatonlelle - Balatonfüred


 

Téli Vitorlás Tó(r) Túra SNEWISPORT LIVE tracking, a résztvevő hajók útvonala innen játszható vissza   >>>

 

Sok fénykép a Galériában   >>>

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2023. 11. 30.
Ma András és Andor napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT