Banner
Banner
Banner








Dupla TÉ győzelem a négykezesen PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2016, OCTOBER 05, WEDNESDAY 07:26

Szombaton rendezték Lellén az V. Rudi Trans Bavaria 32 & Open East Négykezes vitorlás versenyt, ahol a Túrós László - Szépfy Zsombor páros dupla győzelmet ünnepelhetett.

 

 

A Bavaria hajókkal versenyző egységeknek kiírt versenyen nyolc BAV32-es állt rajthoz, az Open osztályba pedig négyen érkeztek. A 9 órás rajtot követően mindenki a déli oldalon maradt, a TÉ állt az élre. Öszödig tudta tartani a Sailanat, a kikötő bejárata előtt már Komenda Norberték voltak tihanyhoz a legközelebb. Mögöttük folyamatos pozícióváltások zajlottak, hamarosan az élboly kicserélődött és Kovács Szabolcsék vették át a vezetést Bene Sándor (Aquarius) és Hirsch Boróka (Kerecsen II) előtt. A Piroga II-vel kiegészülve ők négyen északabbra indultak, míg a többiek délebbre. Az északi oldal ekkor 1-2 csomós sebességtöbblettel haladhatott. A TÉ a földvári kikötő vonalában tudta visszaszerezni vezető pozícióját, de mindenki felől elfogyott a szél, 0,1-1 csomó között vánszorogtak a cső irányába. Ekkor, délben látta úgy a rendezőség, hogy kezd a szél teljesen kifújni, és még az 1. pályajel elérése is kérdésessé válhat többeknek, így a rövidítés mellett döntöttek. A komp útvonalán lévő teljes szélcsenden átjutva egy gyengébb frissüléssel 14 óra után érkezett a TÉ a befutóra ezzel megszerezték az abszolút első helyet és megnyerték a Bav32 osztályt is. Utánuk lassan érkeztek a szerencsésebbek, akik szélcsíkon csúszhattak a kardinálisok mentén. Végül a Piroga II teljesen szélcsendbe ragadt, a frissülés mellettük terült le, így ők fél négykor zárhatták érvényesen a futamot.

 

Az esti díjkiosztó után jó hangulatú vacsorával zárták a napot, folytatás 2017. tavaszán a Négykezes West versennyel.

 

 

A hajók útvonalának visszajátszása   >>>

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 19.
Ma Emma napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT