Banner
Banner
Banner
Szombaton rajtol a II. Svert Kupa PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2016, AUGUST 11, THURSDAY 13:34

A szezon második felét a Svert Kupa közvetítésével kezdjük szombaton Zamárdiban. Az uszonyos hajók számára kiírt verseny LIVE tracking menete a szokásos lesz, nevezéskor lehet átvenni az SRB-ket az online szombaton 9:45-kor kezdődik.

 

 

A tavaszi és a nyár eleji SNEWISPORT LIVE tracking-ek után egy rövid pihenő következett, de máris itt a folytatás. Eseménydús második etap vár ránk, sokat közvetítünk majd a Balatonról és az Adriáról. Hétvégén már Zamárdiba leszünk a II. Svert Kupát közvetítjük.

 

A Svert Kupa régi hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. Így idén is várják azokat, akik egy jó szervezésű, nívós, balatoni hangulatú versenyen kívánnak részt venni. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért és a DELL valamint más szponzoraink értékes prémium tárgynyereményeiért. A II. Svert Kupa már az előnevezéssel elérte az első, 2015 évi verseny résztvevői számát. Az interneten augusztus 12. 12 óráig lehet nevezni, ezt követően csak személyes nevezést fogadnak el a Bácskai utcai kikötőben, Zamárdiban. A szervezők arra kérnek minden indulót, hogy nevezéseknek és nevezési csomag/rajtszám átvételeknek lehetőleg augusztus 12. 12 óra és 20 óra között tegyenek eleget, mert a verseny előtti reggel a nevezéseknél (2016. augusztus 13. 07:00-08:00) torlódás várható. Az átutalással fizetők számára lényeges, hogy csak az augusztus 12. reggel nyolc óráig beérkezett utalást tudják figyelembe venni. A tavalyi verseny után jó hír, hogy a vendéghelyek számát sikerült bővíteni, de használatuk a verseny előtt minimum 24 órával bezárólag előzetes egyeztetéshez, nevezéshez kötött, a kéréseket pedig beérkezési sorrendben dolgozzák fel. Mivel korlátozott a szám, azért érdemes időben jelezni ezt, aki partról érkezik annak helyben sólyázási lehetősége lesz (két helyen) valamint a parkolás ingyenes a kikötőtől 50 méterre található parkolóban.

 

A verseny utáni díjkiosztót követően idén is lesz közös versenyzői borozgatás és vacsora. A finom falatok mellé idén a Zimek ház is lejön kóstolót tartani az arra érdeklődőknek. A versenyzők családtagjait várja Zamárdi ingyenes szabad strandja és a Svert Kupa támogatójának, a DELL-nek ingyenes vízijáték birodalma.

 

Egyre kedvezőbbek a meteorológiai előrejelzések is, a verseny napján 3-as, 4-es szél várható és 26-27 fok lesz, tehát igazi vitorlázó időben mérhetik össze tudásukat a csapatok.

 

 

Ranglistás jollésok figyelem! A 25-ös Jolle ranglista Svert Kupa MVSZ versenyen résztvevők az MVSZ vihar rendszerén keresztül kell, hogy nevezzenek. Nevezési díj befizetés (3500 HUF/fő), rajtszám, nevezési csomag átvétel tekintetében ugyanazok vonatkoznak rájuk, mint a többi résztvevőire.

 

A nevezési díj a Svert Kupára 1000 HUF/fő és kék könyv nem szükséges azoknak, akik nem ranglistáznak. 25-ös Jollék ranglistán kívül is elrajtolhatnak. A versenyen az alábbi hajókkal lehet rajthoz állni: összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorla felülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert).

 

A támogatók jóvoltából gazdag díjazás vár az egységekre. Minden résztvevő emléklapot kap, érem díjazásban részesülnek az abszolút befutás sorrendjében az egytestű hajók 1-3., a résztvevő hajóosztályok 1-3., a többtestű hajók 1-3., a résztvevő népesebb hajótípusok 1-3. helyezettjei, valamint a Zamárdi kikötő 1-3., illetve az Ezüstpart kikötő 1-3. helyezettjei.

 

Az abszolút befutás sorrendjében első egytestű hajó Kupa díjazásban valamint a fődíj tárgynyereményben részesül. További tárgynyereményben részesül az első 25-ös Jolle, 15-ös Jolle, Flaar 18, Kalóz, 420-as, 470-es, továbbá az Összevont első, a Népesebb hajóosztályok legjobbjai és a többtestű 1. helyezettek.

 

Különdíjat kap a legeredményesebb női kormányos, a legfiatalabb versenyző, a legidősebb versenyző, a Zamárdi kikötő legeredményesebb kormányosa, az Ezüstpart kikötő legeredményesebb kormányosa.

 

 

Versenynevezési és versenykiírási részletes információk: www.svertkupa.hu oldalon és a Facebook/ Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny oldalán. Egyéb információs elérhetőségek: [email protected] és a +36 /70 516 50 44 versenyrendezői telefonszámon.

 

A SNEWISPORT LIVE tracking szombaton 09:45-kor kezdődik és az utolsó közvetített hajó befutásáig tart. Terveink szerint a futam során többször jelentkezünk vízről friss hírekkel, képekkel. Kövessetek minket a Facebook-on: www.facebook.com/snewisport

 

 

képek: snewisport, Svert Kupa 2015

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 06. 25.
Ma Vilmos napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT