Banner
Banner
Banner
Varga Lajos - Scharf Máté páros a GP első futamgyőztese PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2016, május 03, TUESDAY 12:49

A 8MOpen Grand Prix első futama volt a szombati Tolnay Kálmán László Emlékverseny amin öt hajóval vettek részt az induló osztály tagjai. Varga Lajos és Scharf Máté a Nelson II-vel megszerezte a GP első győzelmét, taktikus versenyzésükkel a TKLE összetett második helyén értek célba.

 

 

A szombat délelőttre ígért meteorológia nem kecsegtetett említésre méltó, stabil széllel, ezért a szervezők pályarövidítés mellett döntöttek. A füredi rajt után Palóznak és Siófok után befutatták a hajókat Fürednél. A rövidített távú versenyen, a GP első futamán a Narvál (P26), a Nelson II (Flaar 26RR), a Nelson I (Flaar 8M Pro), a Kolibri (Flaar 26) és az Ultim8 (Code8) állt rajthoz. Észak-keleti 1-2 csomós szélben vette kezdetét a verseny és leginkább a szélcsíkokat megtaláló csapatok tudtak lassan haladni a palóznaki egyes pályajel irányába. Közben a szél iránya dél-keleti, keleti irányba fordult. A remekül rajtoló Nelson II rögtön az élre állt, és sikerült pozícióját megőriznie a 8 méteres hajók között. A Kolibri egészen az északi part alá húzódott, a csopaki strand nyugati végénél felültek egy homokpadon, de onnan 2-3 perc alatt vitorlával lejöttek és folytatták a versenyt. Ezzel viszont a Narvál el tudott lépni a vízballasztos Flaar elől. A második szakaszon felélénkült a szél, az 5-6 csomó már 8 csomós lett Siófokon. A befutó előtt ismét kezdett lepörögni a délies szél. A célvonalat a Nelson II érte el elsőként, majd a Narvál és a Kolibri következett. A pénteken ledaruzott és összeszerelt Ultim8 negyedik lett Fazekas Gáborral és Zolnai Györggyel, őket a Varró Gábor-Merjácz Péter páros követte.

 

 

8MOpen Grand Prix 1. futam végeredménye:

1. Varga Lajos - Scharf Máté , Nelson II (Flaar 26RR)
2. Hajdu Balázs - Hajdu Gergely , Narvál (P26)
3. Fazekas László - Benedict András , Kolibri (Flaar 26)
4. Fazekas Gábor - Zolnai György , Ultim8 (Code8)
5. Varró Gábor - Merjácz Péter , Nelson I (Flaar 8M Pro)

 

 

A GP következő futama a Go West! lesz június 10-én, ahol várhatóan már minden hajó rajthoz áll.

 

 

Versenyarchívum   >>>

 

Fotók: Szabó Leó

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 19.
Ma Emma napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT