Banner
Banner
Banner
Októberben ismét Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, AUGUST 18, TUESDAY 07:40

Október 10. és 17. között tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság, ahol nívós tengeri futamokon szoros csaták döntik el a bajnoki címet. A DAK Sailing Team 2012 óta őrzi a trófeát Pallay Tibor (Pallus) kormányzásával. Idén a csapat élére Gyenes Ákos érkezik és a korábbi éveket áttekintve (az idei nevezés még nem zárult le) a kihívók között ott lehet Sáfián László, Czap Zoltán, Scholtz Imre, Czégai Péter, Soponyai Géza, Beliczay Márton, Tuss Miklós és Prédl Tamás is.

 

 

Az MTNB szervezését 2012-ben vette át a Sail-Ing Kft. Molnár Csaba igen nehéz időszakban határozta el, hogy újra felemeli a bajnokságot méltó helyére. Az általa szervezett első bajnokságon mindössze nyolc Elan 340-es vitorlással álltak rajthoz a csapatok, egy évvel később már tíz egység küzdött a bajnoki címért Bavaria 42 Match hajókkal. 2014-ben ismét nőtt a nevezések száma, tizenkét darab Salona 38-as szelte az Adriát öt napon át. Versenyenként csak egy hajóosztályt indítanak, ez az alapkoncepció része az esélyegyenlőség jegyében. Az új irány a versenyzésről szól, és amint azt az évek bizonyítják Molnár Csaba és Ruják István közös programja elérte célját.

 

Október 10-én a primosteni Marina Kremik-ben vehetik át a csapatok a Salona 38-as vitorlásokat. Tavaly jól vizsgázott ez a típus, könnyen kezelhető kis szélben és jól viselkedik az erős szeles menetekben is. Telelatnis nagyvitorlája 45,50 m2, génuája 42,90 m2, spinnakere 110 m2-es, a hajó tőkesúlya 2,30 m-re nyúlik a vízfelszín alá.

 

 

A hagyományokhoz híven a vasárnap edzésnap lesz, majd 12-én kezdetét veszi a XI. MTNB. Izgalmas napok elé nézünk, a rendezők idén is változatos pályákat fognak kitűzni. A 22-25 tmf távú futamok helyszínei: Primosten - Vodice vízterület, Sibenik előtti szigetvilág, Murter-tenger, Kornati Nemzeti Park és Primosten - Rogoznica előtti szigetvilág. Az aznapi futamok pontos pályáit a reggeli kormányos értekezleten ismertetik a rendezők.

 

Ideális vitorlázó időre számíthatunk, a kora őszi időjárás igazán szép az Adrián, a tenger még meleg, a levegő már nem forró és nem utolsó sorban a szélcsendes napok száma szinte nulla.

 

A csapatok három alkalommal gyűlnek össze közös vacsorára. Vasárnap este az ünnepélyes megnyitót egy közös vacsora követi, kedden este a Hramina Marina kiváló éttermében lehet majd átbeszélni az élményeket és ekkor kerül sor az addigi futamok visszajátszására is. Pénteken este a díjátadó ünnepséget követi a záró vacsora.

 

 

A versenyen ismét lesz SNEWISPORT LIVE tracking, mellyel az érdeklődők online követhetik az egyes futamok alakulását. A közvetítés a rajt előtt 15 perccel kezdődik, ekkortól már látható lesz a kitűzött pálya és a hajók aktuális pozíciója.

 

 

XI. MTNB LIVE tracking a Facebook-on   >>>

 

Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság weboldal   >>>

 

Ki nyeri a Bajnokságot 2015-ben?   >>>

 

 

A SNEWISPORT naprakész a Facebook-on is! Click & Like a legfrissebb hírekért, információkért.

 

 

Fotó: snewisport (MTNB 2014)

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 19.
Ma Emma napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT