Banner
Banner
Banner








Három futamos I. MZH regatta PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, JULY 30, THURSDAY 14:29

A Bavaria 32-es osztály soron következő ranglista versenyét rendezték meg Balatonlellén szombaton,  a Magyar Záloghitel Zrt. támogatásával. A hetek óta tartó forróság megtörni látszott délelőtt, a lassan felépülő szél nem lett erős, de 3 futamra elegendő sebességet adott a versenyzőknek. Az esti hidegfront már a kikötőbe érte a csapatokat. A díjkiosztón Té Sailing Team állhatott a dobogó legfelső fokára, második lett a Favonius, harmadik a Calypso.

 

 

A verseny reggelén már tudvalévő volt, hogy a korai szélcsend véget ér, és lehet futamokat rendezni. A kérdés csupán az volt, hogy meddig, mert délutánra ígérték a hidegfront megérkezését. Összesen hét egység nevezett be a versenyre, talán a Hawaii ST volt a legbizonytalanabb, de a csoportos hívás meggyőzte őket is. Bediék egy lábsérüléssel álltak rajthoz, és a túrafutamot sikeresen teljesítették. Pályázni már nem mentek, mert Péter lába előző este beletört egy bikába, és ez jelentőse korlátozta a gyors mozgásban. A többiek viszont végignyomták a három futamot.

 

 

A nap a kormányosi értekezlet után egy távolsági versennyel kezdődött melynek útvonala Balatonlelle - Zánka - Révfülöp - Balatonlelle lett. A felépülő szélben ekkor futották meg a napi Top Speed-et, a Té és a Favonius Révfülöp után 4 percen belül majdnem egy területen érte el a SNEWISPORT LIVE tracking által mért 7,0 kts sebességet. A befutóra jelentős előnnyel érkezett meg a Favonius és a Té, ebben a sorrendben, őket követte a Calypso és a Jacky.

 

 

A következő két futamot sikerült azonos pályán lebonyolítani, ami jelenősen megkönnyítette a rendezők dolgát. A hat hajós mezőny nyugati szélben 2-2 kört teljesített a légvonalban összesen 3060 méter hosszúságú pályán. A nyugati széllel érkező heves zivatar és 15 fokos lehűlés már a kikötőben érte a csapatokat, a vihar elvonulta után pedig elkezdődött a díjkiosztó. Az első három helyezett, a Té, Favonuis és Calypso kupát vehetett át az MZH jóvoltából. A Top Speed díjat a YachtBooking.hu ajánlotta fel, két csapat érte el a 7,0 kts sebességet a SNEWISPORT LIVE tracking rendszerén mérve. A kedvezményes hajóbérlést a TÉ Sailing Team és a Favonius veheti igénybe.

 

 

Összességében egy igen mozgalmas versenynapjuk lett a BAV32-es osztály tagjainak, előző napokban még senki nem látta reális esélyét a három futamnak. Az osztály fennállása óta az I. MZH Kupa volt az első ilyen sűrű programmal kiírt verseny és a tervek szerint jövőre lesz folytatása.

 

 

Végeredmény:

1. Té Sailing Team - Túrós László

2. Favonius - Berkes Attila

3. Calypso - Simonics Miklós

4. Jacky MZH ST- Karacs Zoltán

5. Aquarius - Blaskó György

6. Monaco - Vida Péter

7. Hawaii - Bedi Tibor

 

 

Versenyarchívum, futamok visszajátszása   >>>

 

Képek a versenyről     >>>

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 28.
Ma Gedeon és Johanna napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT