Banner
Banner
Banner








Nelson győzelem a négykezesen PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, JUNE 14, SUNDAY 08:26

A Flaar szervezésében első alkalommal került megrendezésre a Go West! Kupa 2015. június 12-én. A Tihany – Keszthely négykezesen rajthoz állt a szóló KK élbolya is, a 24 hajós mezőnyben 8méteres Open és Yardstick osztályokban hirdettek eredményt. Varga Lajos – Varró Gábor páros a Nelsonnal (8m open) magabiztosan érkezett elsőként a célba, őket a P26-os Narvallal Hajdú Balázs – Finácy Péter követte, majd Fazekas Gábor – Gyapjas Balázs futott be egy Code8-cal.

 

 

Jó szélben vitorlázhatták végig a napot a versenyzők, a 9 órás rajtnál 10 csomós keleti szélben indulhattak a szoros irányába. Tihanyt követően kettészakadt a mezőny, ez a SNEWISPORT LIVE tracking-en is jól látszódott. Az északi oldal nem lett jó választás, a déli viszont igen, Balatonszemesnél a Nelson már 2 km-es előnnyel vezetett, majd Lelle és Boglár között az erősödő és déliesedő szélben északabbra indultak a hajók.

 

 

A vezető csapat kivételével Fonyódnál már vízközépen és az északi part alatt vitorláztak, a Nelson maradt egyedül délen, ők Fenyves után bójairányba kezdték meg az utolsó szakaszt. Ez jó taktikai húzás volt, mert megtartva vezető pozíciójukat első helyen futottak be. Másodikként haladt át a célvonalon a Narvál, majd az Innov8.

 

 

A Flaar kezdeményezése sikeres lett, hiszen nem csak profi versenycsapatok vállalták a légvonalban is 53km-es távot. A 24 egység a legkülönfélébb hajókkal vállalta a megmérettetést. Találkozhattunk Bavaria 32-vel, Benetteau First-tel, Elan310-zel, Melges24-gyel, Nau 220, 311, és 330-cal, Scholtz32-vel, X35-tel, és 8m 11mOD-vel is.

 

 

A verseny után Krisch János (Flaar) rendezővel beszélgettünk aki elmondta, hogy várakozásaikat felülmúlta a 24 benevezett egység, és külön örül, hogy ilyen jó szélviszonyok között versenyezhettek a csapatok. Bízik a további sikeres folytatásban, amire nem is kell olyan sokat várni, hiszen őszre is terveztek egy 4kezest.

 

Folytatás szeptemberben, 19-én kerül megrendezésre a Flaar Kupa – Keleti Medence Négykezes verseny.

 

 

Hajók útvonalainak visszajátszása (SNEWISPORT LIVE tracking)

 

 

Go West! Kupa - Végeredmény   >>>

 

Fotók a versenyről   >>>

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 18.
Ma Andrea és Ilma napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT