Banner
Banner
Banner

Bavaria Négykezes PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, május 15, FRIDAY 19:58

Több mint húsz hajó vett részt a Rudi Transz Bavaria Négykezes West versenyen, ahol 31 és 40 láb közötti vitorlásokkal teljesítették a kétfős csapatok a Balatonlelle-Keszthely-Balatonlelle távot. Abszolút első lett a Veretéés, Bav32 osztályelső helyet a Sailana szerezte meg.

 

 

A tavalyi első Bavaria négykezes után annyira megnőtt az érdeklődés a verseny iránt, hogy a rendezők egy nyílt Bavaria osztály engedélyezése mellett döntöttek tavasszal. A hétvégi hajószám átlépte a húszat, így majdnem megduplázták az indulók számát.

 

 

A bizonytalan és igen gyenge szeles rajt után gyakorlatilag beigazolódott a sablonos meteorológiai előrejelzés, mi szerint lehetnek szélcsendes területek, de várható zivatar és annak környezetében erős szél is. A Badacsonyon túl érték el a szélcsendet, itt álltak a tavon majd 10-20 perc után megérkezett a frissülés. Szerencsére csak a szél érte el a versenyzőket, a csapadékzóna pont elkerülte a versenyterületet.

 

 

Keszthelyre a Hawaii érkezett elsőként, mögötte a 800 méterrel lemaradva a Bödön fordult, ők ketten léptek el a mezőnytől. Bedi Tiborék előnye ekkor (14 óra 50 perckor) már 3,9 km volt a többiek előtt. A délutánra felépülő 20 csomós alapszél felgyorsította a második szakaszt. Az első két vitorlás párharcát a Veretéés törte meg Fonyód előtt, amikor a Bavaria 33-as és 31-es között elvitorlázva átvette a vezetést. Folyamatosan csökkentette hátrányát a Sailana is, ők közel fél órás hátránnyal rajtoltak el és Boglár után értek fel a második helyre.

 

 

A Veretéés (Bavaria 40) lett az abszolút győztes majd a Sailana, Hawaii és Bödön érkezett. A rajt után sokáig élen vitorlázó Té komoly lobogtatással haladt át negyedikként a célvonalon. 19:57-kor érvényesen befutott a Piroga II is, így 11 órán belül véget ért a Rudi Trans Bavaria Négykezes West verseny.

 

 

A BAV32 osztály végeredménye:

1. Sailana
2. Hawaii
3. Té
4. Favonius
5. Aquarius
6. Jacky
7. Calypso
8. Monaco
9. Riviera II.
10. Cupi
11. Monte Carlo
12. San Remo
13. Zuzu (DNF)

 

A hajók útvonalainak visszajátszása   >>>

 

Képek a versenyről   >>>

 

 

 

fotók és LIVE tracking: SNEWISPORT

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2023. 03. 30.
Ma Zalán napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT