Banner
Banner
Banner
Négy új csapat, sok jó élmény PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, május 03, SUNDAY 18:21

Több új csapat csatlakozott az SBC mezőnyéhez idén. Volt köztük rutinos versenyzőkből álló team és olyanok is akik itt vitorláztak életükben első alkalommal.A záró vacsorán érdeklődtünk ki hogy érezte magát a versenyen.

 

 

A hét egyik legkitartóbb csapata a Coffee Like volt. Ők alig egy éve kezdtek el vitorlázni a Balatonon egy 26 lábas túravitorlással, első tengeri versenyükre érkeztek Biogradba. 40 lábas hajón még nem skipperkedtek, ráadásul csupán négyen vitték a Bavaria-t. Elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat, jót vitorláztak és sokat tanultak a többiektől. Minden futamon tisztességesen helytálltak, a 30 csomó fölötti szélben is biztonságosan haladtak. Bozsik Zsolt kormányzásával a Csillagtúrán elért hatodik helyük volt a legeredményesebb futamuk.

 

 

Coffee Like ST

 

A B&D csapata rutinos vitorlázókból állt, vettek már részt egyéb tengeri versenyen is. Ide első alkalommal érkeztek, többször szoros csatákat vívtak pozíciókért. Buranits Jenőék legjobb futameredménye a 3. futamban megszerzett 2. hely volt, összetettben az ötödik helyükkel eredményesnek értékelték a részvételt. Egyben ők lettek a legeredményesebbek az újonnan csatlakozott csapatok között.

 

 

Team B&D

 

Kláris Zsolt állt a Mobilitás Team kormányánál. Számos balatoni és adriai verseny után ők is most álltak rajthoz első alkalommal az SBC-n. A középmezőnyben vívtak többször szoros csatákat, kétszer végeztek a hetedik helyen. Ők vették a legkomolyabban a hagyományosan minden alkalommal megrendezésre kerülő főzőversenyt. Mind az elkészített étel, mind annak tálalása egyértelműen az első helyre sorolta őket a 13 fős mezőnyben.

 

 

 

Mobilitás

 

A negyedik ”újonc” csapat az Omaha Hi-Lo volt. Bár Kristóffy Zsolt évek óta hajózik az Adrián a csapat jelentős része itt élte át első tengeri élményét. Ezzel ők voltak a legnehezebb helyzetben, hiszen magával a vitorlás hajóval is itt ismerkedtek meg hárman a csapatból. A hatodik futamban nem álltak rajthoz, előtte mind az 5 futamban célba értek, legjobb eredményük a 2. futamban elért 12. hely lett.

 

 

Omaha Hi-Lo

 

A péntek esti beszélgetések során mind a négy csapat arról számolt be, hogy jól érezték magukat és legközelebb is csatlakoznak a mezőnyhöz. Többen külön megköszönték a törődést és a segítséget, amit a rendezőségtől és a többi csapattól kaptak.

 

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2023. 11. 30.
Ma András és Andor napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT