Banner
Banner
Banner








A Q Pharma átvette a vezetést PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, APRIL 30, THURSDAY 23:31

Csütörtök délelőtt szélcsend uralkodott a Murter-tengeren, így a rendezők reggel parti halasztás mellett döntöttek, reménykedve egy későbbi frissülésben. Ebbéli várakozásukban nem is csalódtak, így délután 2-kor egy gyenge, de egyenletes szélben elrajtolhatott az ötödik futam.

 

 

A kreuz Sopi csapatának sikerült a legjobban, s elsőként értek fel a Visovac-szigethez, szorosan nyomukban a B&D és az Obession csapattal. A Q Pharma ekkor még csak a negyedik helyen vitorlázott, de ahogy előkerültek a spinnakerek, hajójuk fokozatosan előretört, s a hátszeles szakasz közepén átvették a vezetést, amit aztán a befutóig meg is őriztek. Mögöttük nagy csata alakult ki a helyezésekért, hol az egyik, hol a másik csapat spinnakere látszott előrébb. A futam végül az utolsó kreuzban dőlt el, Beliczayék mögött a VABEKO, Obsession és Brigthly lett a sorrend. Az ötödik érvényes futam után immáron mindenki kiejtheti a leggyengébben sikerült futamát, így a Q Pharma az összetett versenyben is az élre ugrott.

 

 

Este a biográdi kikötőbe értek vissza a csapatok, ahol elkezdődhetett a főzőverseny. Erről egy külön cikkben számolunk be, előzetesen annyit megoszthatunk, hogy a kötelező alapanyag a rizs volt, a csapatok kreativitása pedig határtalannak bizonyult!

 

 

A XIII. SBC holnap folytatódik, az időjárás függvényében még lehetőség van a 6. futam megrendezésére és legalább egy technikai szám lebonyolítására.

 

Képek a versenyről   >>>

Napi Facebook tudósítások   >>>

LIVE tracking visszajátszása   >>>

 

Korábbi cikkek:

A KÉSZ ST futamgyőzelemmel kezdett   >>>

Jordán Balázs nyerte az édesapja emlékének szentelt Csillagtúrát   >>>

Bőrtokék duplázása   >>>

 

 

sbc - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 28.
Ma Gedeon és Johanna napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT