Banner
Banner
Banner
Bőrtokék duplázása PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, APRIL 29, WEDNESDAY 23:17

Szerda a Q Pharma napja volt. Reggeli rajthalasztással folytatódott a versenyhét, majd a leterülő szélben elrajtolhatott a harmadik futam, aminek befutója a zuti kikötő előtt volt. Később innen rajtolt a negyedik futam, aminek célvonalát Vrgada település előtt tűzték ki. Többszöri újraosztás után a legjobban taktikázó Beliczay Mártonék két futamgyőzelemmel érkeztek este Murterre.

 

 

Gyenge, változó irányú szélben zajlott le a harmadik futam. A Sali előtti szembeszeles rajt után egy kilencven fokos szélfordulót követően hamar előkerültek a spinnakerek. A futam szinte végig a Q Pharma és a VABEKO csatáját hozta, s mögöttük nagyon jól tartotta magát a B&D és az Obesession csapat is. A rendezők a környékbeli mély víz miatt a Zut-sziget északi öblében tűzték ki a befutót. Az öböl bejáratánál újabb szélforduló várta a versenyzőket, s ennek megfelelően egy pár perces szélcsendes időszak következett, ami összetömörítette a mezőnyt, s újraosztotta a lapokat. A lavórból a B&D és a Q Pharma csapata keveredett ki a leghamarabb, s az eddigi legszorosabb befutó az utóbbi csapat győzelmét hozta.

 

 

A kora délutánra kialakult, egyenletes északnyugati szélben a rendezőség újabb futam indítása mellett döntött.

 

A rajtvonal az előző futam célvonala volt, de ezúttal ellentétes, azaz délkeleti irányban kellett átvitorlázni rajta, ami hátszeles rajtot eredményezett. A rajtvonaltól alig egy mérföldre éles menet következett, majd egy hosszú spinnakerezés a Vrgada-szigetcsoport déli  végéig, ahonnan kreuzolva kellett feljutni a Vrgada város elé kitett cél vonaláig. A futamot szoros küzdelemben, de végig vezetve a Beliczay Marci (Bőrtok) kormányozta Q Pharma csapat nyerte, akik kettős győzelmükkel jelentős lépést tettek a végső győzelem felé. Mögöttük másodikként a Brigthly, harmadikként pedig a VABEKO ért célba. Az eddigiekhez képest új összetételben felálló KÉSZ csapatát Sáfián Laci behozta a negyedik helyre. Eredményes napot mondhat magáénak a B&D csapata is, akik a 3. futambéli második helyük után ezúttal az ötödik helyen zártak. Kevésbé lehet elégedett az Obsession legénysége, akik ma csak két hetedik helyet értek el, így összetettben a második helyről visszaestek a negyedikre.

 

 

Mivel három nap alatt sikerült négy futamot lebonyolítani, így remény van rá, hogy a hátralévő két napot technikai számot is sikerül rendezni.

 

Este a mezőny a Hramina Marina éttermében a megszokott gazdag svédasztalos vacsora mellett köszöntötte a Jordán Gábor Emlékfutamon győztes Brigthlyt, illetve a vacsora után a futamokat élőben közvetítő SNEWISPORT jóvoltából mindenki visszanézhette a Csillagtúra nyomvonalait.

 

 

Képek a versenyről   >>>

Napi Facebook tudósítások   >>>

LIVE tracking visszajátszása   >>>

 

Korábbi cikkek:

A KÉSZ ST futamgyőzelemmel kezdett   >>>

Jordán Balázs nyerte az édesapja emlékének szentelt Csillagtúrát   >>>

 

 

sbc - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2023. 12. 06.
Ma Miklós napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT