Banner
Banner
Banner
A KÉSZ ST futamgyőzelemmel kezdett PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, APRIL 27, MONDAY 16:30

A XIII. Sail-ing Business Cup 14 csapattal kerül megrendezésre az Adrián. Az öt napos esemény a SNEWISPORT LIVE tracking szezonkezdő munkája, így mi is nagyon vártuk a hétfő reggelt. Szombaton beszerelésre kerültek az SRB, a vasárnapi szabadedzésen már a rendezőség láthatta ki merre jár. Ma pedig a KÉSZ csapat Sáfián László kormányzásával 16-30 csomós szélben megnyerte az első futamot.

 

 

 

Vasárnap, a szinte egész nap fújó 3-as erősségű, egyenletes szél ideális körülményeket biztosított a mezőnynek a gyakorláshoz, a hajók és a csapattársak megismeréséhez. Minden csapat élt is az alkalommal, s a nap nagy részében szinte egy hajó sem tartózkodott a kikötőben. Ez idő alatt az SRB adriai tesztelési is megtörtént, minden eszköz tökéletesen működött. Este a csapatok bemutatásával kezdődött a verseny megnyitója, melyet a versenyben résztvevő hölgyek, valamint a születésnapját ünneplő Sáfián László köszöntése követett. Ezt követően Ruják István röviden ismertette a Csillagtúra idei szabályait, s pár szóban megemlékezett ez emlékfutam névadójáról, a nemrég elhunyt Jordán Gáborról. A megnyitót egy bőséges vacsora koronázta meg, hogy aztán hétfőtől már a hajóké legyen a főszerep.

 

 

Az előrejelzéseknek megfelelően egyre erősödő jugóban zajlott le az első futam. A rajtvonalat Biograd közelében tűzték ki a rendezők a Pasman csatornában, míg a befutó Sali előtt volt. A rajt után közel 5 mérföldes cirkáló szakasz következett, ezt még a mezőny nagy része reffelés nélkül teljesítette. Az Obun-sziget után következő hosszú hátszeles szakaszon a bátrabbak, így a KÉSZ, a Q Pharma és a Brightly csapata spinnakert húzott, így ők lassan elhúztak a mezőnytől.  A Sit-sziget után újabb cirkálószakasz következett, majd a Kurba Mala-sziget kerülése után újra bő szélben rohanhattak a hajók a cél felé. Az ekkorra már 30 csomósra erősödött szélben a két vezető hajó megelégedett az alapvitorlázattal, míg a harmadik helyen vitorlázó Brightly kockáztatott, s ismét felröppentette a spinnakerét. Az erős szélben azonban ez már nem okozott túl nagy sebességkülönbséget, így a vezető hajók Sit mellett kialakult sorrendje (ez jól látszott a LIVE trackingen is) már nem változott a befutóig. Az erős szélben egyébként az egész mezőny nagyszerűen teljesített, a harcos körülmények ellenére mindenki szép vitorlázással, s minden technikai probléma nélkül célba ért. Ezúton is gratulálunk valamennyi csapatnak és résztvevőnek.

 

Az első közvetítési napunk jól sikerült, a befutó után már elérhető volt az archívum.

 

 

Képek a versenyről   >>>

Napi Facebook tudósítások   >>>

LIVE tracking visszajátszása   >>>

 

 

sail-ing - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2023. 12. 06.
Ma Miklós napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT