Banner
Banner
Banner








Tavaszi versenyzés a Kornátok között PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, FEBRUARY 26, THURSDAY 17:33

A XIII. Sail-ing Business Cup több, mint egy tucat csapatot felvonultató mezőnyében az állandó résztvevők mellett idén több új egység is benevezett. Az április végén kezdődő verseny idén visszatér a Kornátok közé, festői környezetben mérhetik össze tudásukat a csapatok. A tavaly debütáló és nagy sikert hozó csillagtúra épp úgy megrendezésre kerül, mint a népszerű technikai számok. A vitorlás versenyen első alkalommal indul VIP nézőhajó mely végig kíséri a mezőnyt a Biograd-Sali-Murter-Biograd útvonalon.

 

 

A business regatták esetében nehéz meghúzni a határvonalat a buli és a verseny között. Az SBC mérlegén a súlypont a vitorlázáson van, igazi tengeri futamok várnak a résztvevőkre. A napi távok jellemzően 20-25 tengeri mérföldesek lesznek, kivéve a csillagtúra, amin kilenc óra alatt kell a lehető legtöbb pontot megvitorlázni. A távolsági futamokat az Adria egyik legszebb részén bonyolítják le. Első nap Biográd elhagyása után egyből a Kornátok felé veszi az irányt a mezőny. Az első és a második este Sali kikötőjében lesz, a második napi csillagtúra innen indul és itt ér véget. A harmadik versenynapon a Katina-sziget elől induló és a Kornati Nemzeti Park csodálatos sziklái között haladó futam Murter-szigetnél ér véget. A Marina Hraminaból másnap a Vrgada-csoport érintésével térnek vissza a Marina Korantiba. Pénteken a Pasman-csatorna szigeteinél dőlhet el a végső sorrend.

 

 

tengeri vitorlázás, élvezetes futamok

 

Kikötések után, esténként a jó hangulat sem maradhat el. Közös vacsorák, főzőverseny és útvonalvetítés, elemzés színesíti a business kupát.

 

 

bevált a Bavaria 40s

 

2014-ben bevált a Bavaria 40s vitorlás, ezért erre az évre nem kellett új típust keresni,  minden csapat egységesen ezzel fog versenyezni. A verseny 2003 óta folyamatosan fejlődik, mindig többet ad a résztvevőknek. Legutóbb a csillagtúra került be friss elemként a népszerű spinakker húzó- és a tolató technikai versenyszámok mellé. Ezekben a számokban sokszor borulhat a papírforma és kevésbé eredményes csapatok felzárkózhatnak az összetett értékelésben. A SNEWISPORT LIVE tracking beillesztése a versenybe is innovatív újítás volt 2012-ben, ennek köszönhetően lett versenyszám a csillagtúra 2014-ben.

 

 

reggeli hajófelkészítés

 

Természetesen ez az év sem maradhat újdonság nélkül - tudtuk meg Molnár Csabától, a rendező Sail-ing Kft. ügyvezetőjétől. Gondolva azokra a családtagokra, barátokra, akik szeretnének vitorlázni, de a versenyen nem vennének részt már jelentkezhetnek a VIP nézőhajóra. A VIP vitorlás csapata ott lesz minden rajton, befutón és vacsorákon, kísérhetik a mezőnyt, de tagjai napozhatnak, fürödhetnek, egyszóval pihenhetnek egész nap.

 

 

első alkalommal lesz VIP nézőhajó

 

A 12 évnyi folyamatos (kihagyás nélküli) tengeri versenysorozatban 146 team vett részt, voltak akik többször állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

 


Sail-ing Business Cup 2003-2014

 

2003. THG - Lengyel Gábor (11 csapat)

2004. Épvízkör - Jordán Gábor (10 csapat)

2005. Sir Morik - Adámy Gábor (10 csapat)

2006. Pro Home - Jordán Balázs (9 csapat)

2007. Kreatívok - Soponyai Géza (17 csapat)

2008. Be-Ri-Chi - Soponyai Géza (17 csapat)

2009. Csillag II - Koppány Levente (11 csapat)

2010. Gubicza Sailing Team - Sáfián László (13 csapat)

2011. Pro Home - Jordán Balázs (10 csapat)

2012. Pro Home - Jordán Balázs (11 csapat)

2013. Vabeko - Soponyai Géza (12 csapat)

2014. Vabeko - Soponyai Géza (15 csapat)

 

 

már csak egy csapat jelentkezését tudják elfogadni

 

2015-ben eddig 15 csapat érvényesítette nevezését és csupán egy szerencsés kerülhet még be a mezőnybe.

 

XIII. Sail-ing Business Cup csapatok:

 

B&D, Buranits Jenő

Brightly, Jordán Balázs

Coffeelike, Bozsik Zsolt

KÉSZ, Sáfián László

Klaszik, Lacsny Gergely

LP Média, Újvári Gábor

Mobilitas, Kláris Zsolt

Obsession, Czap Zoltán

Omaha Hi-Lo, Kristóffy Zsolt

Profiled, Bujdosó Zsigmond

Q Pharma, Beliczay Márton

Rózsaker MC, Dr. Gunnar Seider

SchmindtGép, Czégai Péter

Vabeko, Soponyai Géza

Végre Arcok, Gidai János

 

 

SNEWISPORT LIVE tracinkg Facebook esemény   >>>

Sail-ing Business Cup weboldal   >>>

Sail-ing Kft. Facebook profil   >>>

Korábbi SBC futamok visszanézése   >>>

 

 

 

fotó: snewisport

 

 

snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 28.
Ma Gedeon és Johanna napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT