Banner
Banner
Banner








Pallusék címvédőként érkeznek Primostenbe PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2014, OCTOBER 07, TUESDAY 14:10

2014.10.07.

A Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságot idén rendezik meg 10. alkalommal az Adrián. Öt nap alatt hét futamot terveztek a rendezők, ebből négy pályaverseny és három távolsági verseny. A hajók egységesen a Marina Kremikből származó Salona 38-as OD-k, a versenyen lesz SNEWISPORT LIVE tracking valamint megállapodás született a Sport TV-vel a versenyről készülő magazinműsor bemutatásáról.

 

A SAIL-ING Kft. és VAL Sibenik Yacht Club közös szervezésében 2014. október 18. és 25. között kerül megrendezésre a X. MTNB.

 

A bajnokság pár éve új életre kelt, évről évre növekvő létszámmal erős mezőny vív csatát a végső győzelemért. A celebvilág már a múlté, ide évek óta versenyzők érkeznek minél többet vitorlázni a bajnoki címért. Az idei hajóválasztás is ennek jegyében történt, a 2012-es gyártású Salona 38-os vitorlásokra a sportosság jellemző, nincs betekerhető grósz, szűk munkaterület és alulvitrolázottság. A hajó főbb paraméterei: teljes hossz 11,50 m, szélesség 3,62 m, merülés 2,30 m, nagyvitorla 45,50 m2, génua 42,90 m2, spinnaker 110 m2. A belső elrendezése 1 duplaágyas orrkabin, 2 duplaágyas hátsó kabin, 2 szóló fekhely a szalonban, 1 fürdőhelység WC-vel, L alakú konyha. A hajót négyfős csapat is tudja vitorlázni, de optimálisan 6 fő szükséges.

 

A vitorlásokat szombaton 16 órától lehet átvenni a primosten Marina Kremik kishajó kikötőben. Vasárnap szabadedzéssel telik a nap, majd hétfőn kezdődik a bajnokság. Minden nap reggel 10-kor lesz rajt, pályaversenyek esetén ráindítással kerül megrendezésre a következő futam. Az egyes pályákat a szervezők - véglegesen, az időjárás függvényében - a helyszínen határozzák meg, de valamennyi futam a Primosten Sibenik – Murter – Kornatok környéki szigetvilágban kerül megrendezésre. A verseny 3 hosszabb (20 - 25 tmf körüli) és 4 rövidebb (8 - 10 tmf) körüli túrafutamból áll. Utóbbiak az időjárás függvényében pályafutamokkal helyettesíthetők.

 

1-2. futam:

kb. 10 tmf-es pályák a Biograd - Tribunj közötti vízterületen

 

3. futam:

Tribunj - Murter, Hramina  (kb. 25 tmf)

 

4. futam:

Murter, Hramina - Tribunj  (kb. 25 tmf)

 

5. futam:

Tribunj – Primosten (kb 25 tmf)

 

6 - 7. futam:

kb. 10 tmf-es pályák a Primosten - Rogoznica előtti szigetek körül

 

A versenyre többszörös címvédőként érkezik a DAK Sailing Team, kormányosuk most is Pallay Tibor, Pallus lesz. A kihívői között szerepel többek között Tuss Miklós, Czap Zoltán, Prédl Tamás, Sáfián László, Beliczay Márton és Czégai Péter. Ez a sor még bővülhet - nem késő nevezi -, a rendező várja csapatok és egyéni résztvevők jelentkezését.

 

Minden hajóra egységesen kerül SRB. A SNEWISPORT LIVE tracking a rajt előtt 15 perccel kezdődik és az utolsó hajó befutásáig, vagy a limitidő végéig tart. Ezt követően lehet visszanézni az útvonalakat a Versenyarchívumból.

 

 

Facebook esemény   >>>

 

MTNB weboldal   >>>

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 19.
Ma Emma napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT