Banner
Banner
Banner








Vérbeli Bavaria verseny Lellén PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2014, AUGUST 25, MONDAY 12:05

2014.08.25.

Volt már bútorszállító, úszó nyaraló, bödön, de most versenyhajó lett.  Igen, ez a Bavaria, aminek tulajdonosai most egy teljesen új irányt próbálnak ki a Balatonon. Annyira komolyan veszik a versenyzési szándékukat, hogy év elején osztályt alakítottak (BAV32) és tanulnak, edzenek. Hétvégén rendezték meg a balatonlellei BL Bavaria Yachtclub-ban a Bavaria Kupát 35 hajóval.

 

Kezdjük az elején, ott, amikor idén tavasszal megalakult hivatalosan a BAV32 osztály. Akkor többen csatlakoztak, de igazi verseny hangulat még nem volt. Aztán jött a Kékszalag, ahol voltak, akik első alkalommal álltak rajthoz Bavaria hajókkal és a jó szélben megfertőződtek. Felpezsdült az élet, a VI. Bavaria Kupa, Nagyhajós Bajnokság egy nagyon várt esemény lett. Érkeztek új hajók is a nyár folyamán (Bavaria 33), voltak, akik vitorlát cseréltek és közösen elkezdtek edzeni. Akik a verseny előtti napokon a kikötő előtt haladtak el 6-8 hajót és egy gumimotorost láthattak a vízen. Ők edzeni voltak kint, a motorosban pedig a Bavaria hazai képviseletének tagjai segítették a felkészülésüket. Lange Péterék elméleti és gyakorlati képzést tartottak a versenyvitorlázásról.

 

 

Szombat reggel sorra érkeztek a nevezők, a skipper meetingre teljesen megtelt a kikötő terasza. A  Balatonlelle-Révfülöp-Balatonszemes-Balatonlelle pályán 10 órakor rajtolhattak el nagyon gyenge észak-keleties szélben. A rajt simán ment, egyesek nyugatra húztak, mások egyenesen Révfülöpnek. Mivel yardsick értékelés is szerepelt a kiírásban érkeztek nem Bavaria hajók is. A Gardazzurra azonnal az élre állt, és folyamatosan növelte előnyét. Mögötte a Széltoló és az Aeroplane küzdött a második-harmadik helyért.

 

 

Őket már túlnyomó részben a Bavariák követték. A többszöri szélcsendes időszak 13 óráig tartott. Ekkor érkezett meg a mezőnyfölé egy heves zivatar. A felhőszakadást helyenként 40 csomós befújások kísérték, de szerencsére mindenki átvészelte a 15-20 perces - sokaknak túlszeles - időszakot. Ekkor a legtöbben a Révfülöp-Szemes szakaszon jártak, így hamar leértek a déli pályajelhez. Innen a kikötő előtti célvonalig kellett eljutni. A versenyen sok BL kikötőtag vett részt, egymással versenyeztek, élvezték a kihívást, amolyan házi vernyeg feeling volt a vízen. A díjkiosztóra mindenki ott maradt, nem széledt szét a 150 fős társaság. Örültek egymás eredményének, hangos taps kísérte a díjátadást.

 

 

Ezzel a versennyel sokak álma vált valóra. Mindazon vitorlázóké, akik többnyire kényelmes hajókat vettek, amin nyaralni is lehet, de össze is mérhetik tudásukat alkalmanként. Nem több száz hajó közül lesznek valahol a mezőny közepén, végén, hanem dobogós pozíciókért vitorlázhatnak. Az edzések és a versenyen való részvétel pedig olyan rutinhoz juttatja őket, ami a mindennapos vitorlázásukat is biztonságosabbá és élvezetesebbé teszi.

 

 

Közvetítettük a versenyt, többen a hajókról követték egymás mozgását, majd a futam végén megnézhették ki merre és milyen sebességgel haladt. Szerettünk volna hozzájárulni a további sikerek eléréséhez, így felajánlottunk egy különdíjat, amit ez úttal a Té Bavaria 31-es csapat nyert meg. Gratulálunk nekik, ők a 2015-ös szezonban tavasztól őszig edzéseken, túrákon és versenyeken használni fognak egy 3. generációs (GPS/Glonass dual system) SNEWISPORT Race Box-ot. Kiemelkedő YS III-ban elért bronzéremes helyük, szélcsendben és a viharban sem adták fel a küzdelmet első versenyükön életük első saját hajóval.

 

 

Versenyarchívum (hajók útvonalai)   >>>

 

Fényképek a versenyről   >>>

 

 

 

snewisport

 

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 07.
Ma Gizella napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT