Banner
Banner
Banner








Lassú menet a 32. Pünkösdi Regattán PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2014, JUNE 12, THURSDAY 19:39

2014.06.12.

32. alkalommal rendezte meg a TVSK a Pünkösdi Regattát, amit idén ismét közvetítettünk, ráadásul része lettünk az élőképes közvetítésnek is. A három napos versenyen nyár volt, hőség és szélcsend nehezítette a versenyzők küzdelmét. Nyert futamot a Fifty-Fifty és a Raffica, vezető helyen borult a Black Jack.

 

Szombaton rajtolt Földvárról a regatta nagyon gyenge szélben. A gyengeszeles nap a könnyű hajóknak kedvezett, a rajtvonalon ott volt a Raffica, Principessa, Gardazurra, valamint a Fifty-Fifty, Bati, Gemini, Hun-Cat és a Black Jack is. A szekcionált rajtvonal elhagyása után a mezőny jelentős része délen maradt. A délen és vízközépen csúszó vitorlások lassan, de haladtak Keszthely felé, majd szinte a teljes mezőny megkapta a totális szélcsendet. A Fifty-Fifty ért elsőként Keszthelyre miután a Black Jack egy borulást követően kiesett az első helyről. Az első napon a mezőny jelentős része nem ért célba.

 

Vasárnap a szombati szél is leállt, hőség és sima víz várta a versenyzőket. Tulajdon képpen ez a nap is a liberák és a katamaránok versengését hozta a dobogós helyekért. A szélviszonyokat figyelembe véve a rövid pályát tűzték ki, így a Keszthelyi-öblöt nem hagyta el a mezőny. Az első naphoz hasonlóan közel 40 hajó jelent meg a közvetítési térképen. Érdekes volt látni, ahogy a rohanógépek elhúznak az első szakaszon és a Zala torkolatig tovább növelték előnyüket. A Raffica használta ki a legjobban a kisszeles napot, Király Zsolték értek elsőként célba.

 

Az utolsó napra sem jött meg a nagy szél, a 9 órás rajt után a hajók lassan megindultak kelet felé. Az élen a katamaránok jól kihasználták a frissülést és a befutóig nem volt lejátszva ki nyeri a futamot. A 6 csomós szélben már egy talpon vívtak a pozíciókért, de még ez a szélerőség sem volt elegendő a rövidítés elkerüléséhez. Fonyódnál futtatták be a vitorlásokat, elsőként a Fifty-Fifty-t, majd a Geminit és a Black Jack-et.

 

Versenyarchívum   >>>

Képek a versenyről   >>>

Facebook esemény   >>>

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 02.
Ma Zsigmond napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT