Banner
Banner
Banner








Sok újdonság a XII. Ness Regattán PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2014, május 08, THURSDAY 08:07

2014.05.08.

A XII. Ness Regatta rendező csapata több újdonsággal készül az őszi versenyre. A Bavaria 46-os vitorlásokkal versenyző mezőny báziskikötője Murteren (Hramina Marina) lesz, és első alkalommal rendeznek csillagtúrát. A rendező Sea Promo és a SNEWISPORT között létrejött együttműködés keretében a verseny futamait közvetíteni fogjuk, végig lehet követni a csapatok útvonalait.

 

Az április végi adriai bejárást követően kialakult a XII. Ness Regatta útvonal tervezete. A helyszínek kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vettek.

 

kikötők esetében:

·         a szélvédettség

·         a mezőny létszáma

·         a hajók száma

·         éttermi kapacitások

parti programokhoz lehetőségek:

·         csapattagok cseréje

·         korábbi sláger helyszínek

·         újdonságok

 

Ezek tükrében az idei útvonal a következőképpen alakul: Hramina - Zut - Preko - Hramina - Sibenik - Vodice - Hramina

 

 

A XII. Ness Regatta kikötői

 

MURTER
A sziget legnagyobb városa a védett Hramina öböl partján található. A település érdekessége, hogy a központban újabb építésű házakat találhatunk, míg a régi, dalmát stílusú kőházakat inkább a beljebb és a dombtetőn találhatjuk, ami nem csoda, régen a kalózok elől ott érezték biztonságban magukat a városlakók.

 

ZUT

Térképen vagy műholdképen egy kopár sziget, egy öböl és egy betonmóló, semmi több. A ragyogóan kék víz, a valószínűtlenül zöld parti fák s alattuk a fehér pad, a víz alatti köveket elborító tengeri sünök, az öböl bejáratánál a kis kápolna s körülötte a sirályok, a domboldalban megbúvó két kis étterem és az öböl fölé magasodó hegy nem látszik a térképen; mint ahogy a napfelkelte sem, ami akár a hegy tetejéről, akár a kikötőben megpihenő hajó orrából nézve felejthetetlen.

 

PREKO
A dalmáciai szigetek szívében egy kis falu Preko, Ugljan szigetén, amely arról híres, hogy a rómaiak óta olívabogyót termesztenek itt.

 

SIBENIK
Šibenik a horvát tengerpart képzeletbeli felezője. Egy festői öbölben helyezkedik el, ahol a Krka folyó érkezik az Adriába. A folyó miatt az öböl térségében magas az édesvíz tartalom, a sós vizet kevésbé kedvelőknek ajánlott üdülési hely.

 

VODICE
5000 lelket számláló, festői szépségű halászvároska, Sibenik vonzáskörzetébe tartózó, pálmafákkal övezett tengerparti sétánnyal büszkélkedő mozgalmas nyaralóhely.

 

 

Versenyközvetítés

A versenyközvetítésben - a nevezés jelenlegi állása szerint - minimum 19 hajó/csapat vesz részt. Az élő közvetítés a futamok előtt 15 perccel kezdődik és az utolsó hajó befutásáig, vagy a limitidő végéig tart. Ezt követően az útvonalak visszanézhetőek lesznek.

 


Nevezés előfoglalási akcióval

Az idei hajóosztály a Bavaria 46 Cruiser (4 kabin 8+1 fekhely, de 10 fős csapatok nevezése is lehetséges), amelynek bérleti díja: 2 450€. Ez tartalmazza a Transit log-ot (120€),  és 2 autó egész heti  parkolási díját (100€).  Ez az ár  13%-al alacsonyabb, mint a tavalyi hasonló kategóriájú 4 kabinos Bavaria 47 Cruiser összköltsége. A személyenkénti nevezési díj változatlanul: 550€ / fő.

 

Az a csapat, amelyik 2014. június 15-ig befizeti a teljes részvételi díjat (hajóbérleti díj + személyenkénti nevezési díjak), 10% kedvezményt kap, amely a teljes összegből kerül levonásra.

 

 

Nevezés és további részletek

 

 

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 23.
Ma Béla napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT