Banner
Banner
Banner








Tisza-tó Expo PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2014, FEBRUARY 19, WEDNESDAY 12:33

2014.02.19.

Első alkalommal kerül megrendezésre Abádszalókon a Tisza-tó Expo. A horgász- és hajós társadalom gyártóinak, forgalmazóinak, szolgáltatóinak létrehozott rendezvény célja, hogy az ország déli, keleti és északi régiójának lakói számára is könnyen elérhetővé váljon egy a hajózással, vízi sportokkal, horgászattal foglalkozó tematikus kiállítás. A Tisza-tó, mint Európa szinte egyetlen olyan összefüggő, nagy kiterjedésű vízterülete, ahol egyszerre lehetséges vitorlázás, motoros hajózás, egyéb motoros vízi sporteszközök használata, ezen kívül páratlan adottságú horgászvíz és természeti terület, különösen alkalmas egy ilyen rendezvény megvalósítására.

 

Vitorlás oldalról nézve maga az alapötlet nagyon jó, hiszen a keleti régióban jelenleg csak a Mályi tavon van említésre méltó vitorlás élet. A régió potenciálisan érintett lakosainak száma magas, közel van Eger, Miskolc, Debrecen és Szolnok is. A Tisza-tó már régen ismert a motoros hajósok számára, a vitorlázás eddig háttérben volt. Az elmúlt tíz évben az infrastruktúra nagyot fejlődött, a túrizmus áll a középpontban. A balatonival megegyező viharjelző hálózat is üzemel szezonban. A tó adottságai miatt a kis merülésű, svetres vitorlázás elterjedése a legvalószínűbb. Ebből a szempontból az Expo időpontválasztása nagyon rossz lett, hiszen ezzel egy időben rendezik Lellén a Balaton Boat Show-t, amivel nem fognak tudni konkurálni, így a vitorlás szakma jelentős része valószínűleg távol marad. A kiállításon való részvétel igen kedvező, a területbérleti díjakat reálisan alakították ki és szállást is biztosítanak igény esetén.

 

 

 

www.tiszato-expo.hu

 

www.facebook.com/tiszatoexpo

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 02.
Ma Zsigmond napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT