Banner
Banner
Banner








I. Szilveszteri Regatta PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2013, DECEMBER 31, TUESDAY 18:08

2013.12.31.

Első alkalommal került megrendezésre a Szilveszteri Regatta, amire összesen 18 egység nevezett. A jó bulinak induló programra a SNEWISPORT is benevezett, a Raffica csapattal együtt vártuk az év utolsó versenyét a Balatonon. A jó buliból aztán egy nagyon jó verseny lett, amin részt vettek az SOS Gyermekfaluból érkező csemeték is!

 

Az év utolsó napján mindenki szeretné jól érezni magát. Ez ma Balatonlellén sikerült, ahol a hat darab Bavaria 32-es hajóra összesen 18 egység nevezett be. Ez azt jelenti, hogy közel 100-an vitorláztunk a tavon! Remek idő volt, sütött a nap, 6 fokos volt a levegő és még egy stabil észak-keleti szél is javította a hangulatot. Reggel 8-tól 9-ig lehetett nevezni, majd kormányosit tartottak a BL Bavaria Yachtclub partfalán és már indulhattak is az első kőrbe sorsolt csapatok.  Egy mobil applikáció segítségével lehetett teljesíteni a pályát, jó bulinak ígérkezett. Futamonként az első két hajó jutott tovább a döntőbe, egy futam maximum egy órás lehetett, de a kedvező szélnek köszönhetően 30 percen belül sikerült teljesíteni a háromszög pályát. A kormányosok között ott volt többek között Rauschenberger Miklós, Soponyai Géza, Méder Áron, Király Zsolt, Beliczay Péter, Gerő András, Kövér László, Bereczky László és Somos Zsolt is. A versenyre érkezett Barabás Éva is az SOS Gyermekfaluból több kis gyerekkel, akik szintén részt vettek a versenyen. Többeknek ez volt az első vitorlás kaladjuk. Jól felöltözve, mentőmellények védelmében nagyon élvezték a fedélzeten töltött időt!

 

 

Belóék érkeznek futam után, mögöttük a gyerekekkel Barabás Évi

 

Mi a Raffica csapattal a harmadik körbe lettünk sorsolva. 12:40-kor rajtoltunk el. Heten voltunka hajón, a kormányosunk Király Zsolt volt. Szépen vitorláztunk az első pályajel felé, ami mivel virtuális volt nem látszódott. A többiek előtt haladtunk, amikor úgy 800 méter után a telefonunk jelzett, hogy lehet fordulni, irány a tó közepe. Egy közel 1.800 méteres szakasz következett, nem sokkal utánunk fordult a többi hajó is. Itt sikerült az előnyünket kicsit növelni és a második pályajelhez is mi értünk fel elsőként. Az utolsó szakasz kb 1.100 méter lehetett a befutóig. A cél a kikötő bejárata elé lett téve, így befutó után gyorsan ki kellett fordulni, ha nem akartunk kikötni. És nem akartunk, mert tovább jutottunk. Méder Áron kormányzásával a Raffica 2-es csapata is tovább jutott, így a vízen vártuk a folytatást.

 

 

az irány jó, még 741 méter a második pályajelig

 

A mobil applikációra hamar ráéreztünk, és egy rövid taktikai egyeztetést követően már ismét a rajtvonal felé vitorláztunk. A döntő futamban szorosabban hajóztunk, de végig az élen sikerült maradnunk és ez akkor is így maradt, amikor a telefonon megjelent az üzenet, miszerint befutottunk. Ezzel megnyertük az I. Szilveszteri Regattát. Kikötés után találkoztunk a többi csapattal és jó volt látni, hogy itt ma mindenki nyert! Hihetetlen jó hangulatban telt a nap, a díjkiosztóra is sokan ottmaradtak. Valahogy tényleg így kell zárni egy évet. Sokan, vidáman, sportosan!

 

 

a Raffica csapat egy része futam közben

 

A szervező azt ígérte, hogy jövőre is lesz Szilveszteri Regatta. Az érdeklődés már most nagyobb volt, mint amivel számoltak, és 2014 végén szerintünk még többen leszünk.

 

Szép és méltó zárása ez a 2013-as évnek, már csak a buli van hátra. Minden kedves olvasónknak innen a Balaton partjáról kívánunk Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet! Legyen mindig jó szelünk és érjünk biztonságosan partot!

 

 

BÚÉK :) , találkozunk 2014-ben

 

 

I. Szilveszteri Regatta képgaléria   >>>

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 07.
Ma Gizella napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT