Banner
Banner
Banner








Pallás Éva 1953-2013 PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2013, NOVEMBER 13, WEDNESDAY 19:44

2013.11.13.

A mozgásukban nem korlátozott emberek is ritkán olyan aktívak, mint amilyen ő volt. És ritkán olyan optimisták, cselekvőek és vidámak még azok is, akiknek tizedannyi nehézséggel kell megküzdeniük mindennapjaikban, mint neki. Balatonfűzfőn, ahol a főút is csendesen elkanyarodik, hogy egyenesen a kis Jókai utcába irányítsa az arra járó vitorlázót, ő nyitotta az első magyarországi vitorlás üzletet, hajóalkatrész boltot. A szerény kis üzlet 30 év alatt nem bővült óriássá, ám Évi mégsem bírt egyszerű kis boltos maradni. Alapító tagja lett a Hajóipari Vállakozók Egyletének, amely szervezet a vezetésével többek között három évig fővédnöke volt a Budapest Boat Shownak. Az utóbbi tizenegy évben az Egylet elnökeként tevékenykedett.

 

Hajóépítéssel is foglalkozott. Kalózokat és a Petra 26-os túrahajót gyártotta a cége. Apítója volt a Balatonfűzfői Vitorlás SE-nek és a Sailability Hungary SE-nek. Utóbbi a mozgáskorlátozottak egyetlen vitorlás egyesülete. Üdítő Budapestről vagy bárhonnan a városi hétköznapokból végre kiszabadulva a vízpartra érkezni, de gyorsítja, megkönnyíti a feloldódást valami ismerős, megbízhatóan állandó apróság, amitől gyorsabban jön a jóízűen felsóhajtó megkönnyebbülés, a finom megérkeztem érzés.

Ezért különösen jó volt  a kikötőbe menet betérni a kis fűzfői boltba, ha csak egy sekliért, hiányzó stiftért, de főleg azért a fontos, pár jó szóért.


Szia Évi! Hogy vagy? "Tudod, én mindig jól."

 

... mert sekli mindig kell.

 

 

Ruják István - snewisport

 
 
2024. 05. 01.
Ma Fülöp, Jakab és Zsaklin napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT