Banner
Banner
Banner








Holnap rajtol a Mini Transat PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2013, OCTOBER 28, MONDAY 17:21

2013.10.28.

Két hete várjuk, de nem csak mi. Leginkább a versenyzők, akik teljes készültségben vészelték át a szélviharokat, amik lassan csendesednek. Az előrejelzések szerint most lesz szél, de nem túl erős, így tegnap este a Mini Transat versenyigazgatója kitűzte a rajt időpontját. Kedden, október 29-én végre elrajtol az MT.


A rajtot biztonsági okokból halasztották el két hete. A ciklonok azóta folyamatosan jöttek, nem akadt köztük egy kellően nagy "időjárás-ablak", amin biztonságosan átjuthattak volna a szóló szkipperek.

A helyzet iróniája, hogy akkor váltották narancs majd zöld színűre a piros jelzést, amikor az évtized legnagyobb vihara közeledett feléjük, ugyanis ekkor már lehetett látni, hogy több napig megfelelő lesz az idő. Ezt a színkódot pár nappal a halasztás után vezették be, hogy hazamehessenek a közelben lakó versenyzők, illetve oldják az állandó készenlét okozta feszültséget. Méder Áron volt az egyedüli versenyző, aki hajóján töltötte hideg éjszakákat.

 

 

Az új kódok:

- piros: 36 órán belül nincs indulás
- narancs: lehetséges 36 órán belül indulás
- zöld: 24 órán belül lehetséges a rajt

 

Holnap tehát Áronék vitorlát bonthatnak és nekivághatnak az óceánnak. A magyar versenyző hajójának a száma 585.

 

 

Néhány link, amin követhetjük Áronékat:

Mini Transat 2013   >>>

Mini Transat 2013 a Facebook-on   >>>

Méder Áron Facebook profilja   >>>

 

 

Jó szelet és biztonságos partot érést minden versenyzőnek!

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 02.
Ma Zsigmond napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT