Banner
Banner
Banner








Megnyitott a Dubai International Boat Show (DIBS) 2009. PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, MARCH 03, TUESDAY 19:41

2009.03.03.

Ma reggel nyitotta meg kapuit a Dubai International Boat Show (DIBS) 2009. hajózási kiállítás.

 

A Dubai International Marine Club területén, 85 ezer négyzetméteren megrendezett kiállításon luxusjachtokat és hajózási felszereléseket gyártók, forgalmazók mutatkoznak be. A világ ötven országából összesen 721 cég képviselteti magát, ez a tavaji kiállításhoz képest 45%-os növekedést jelent.  Az idén közel húsz, negyven méteresnél is hosszabb szuper-jacht tekinthető meg számtalan kisebb vízijármű mellett. A kiállító cégek között olyan nemzetközi hírű nagyvállalat is megtalálható mint az Abeking&Rasmussen, Amels, Burger Boats, Feadship, Heesen Yachts, Lurssen Yachts, Trinity Yachts.

 

Szintén az idei kiállításon mutatkozik be a jövőre elinduló dubai vízi tömegközlekedési rendszer, amit a helyi önkormányzat közlekedésügyi hivatala (RTA) prezentál. A Dubai Creek-öbölben szolgálatba álló személyszállító hajók egyik példányát a látogatók ingyen ki is próbálhatják. A tervek szerint már az első évben közel 3 millió utas fogja igénybe venni az új tömegközlekedési lehetőséget.
 

A közel-keleten több mint 150.000 jachtot tartanak nyilván, és ezek száma évről évre növekszik. A perzsa-öbölben működő gyárakból kerül ki a világon vízre bocsátott hajók húsz százaléka. Dubai-ban jelenleg 2.500 hajót tartanak nyilván, de a becslések szerint az elkövetkező öt évben ez a hajószám elérheti az 50.000 darabot is. Ennek érdekében nagy erőkkel fejlesztik az 1.500 km hosszúságú partot, és az azt övező területeket. A közeljövőben 30.000 új kikötőhely létesül, nagyrészük a Palm Island és World Island partvonalában.

 

Mind a rendezvény, mint a fejlesztési tervek mutatják, milyen hatalmas kereskedelmi potenciál rejtőzik a térségben. Az idő teltével egyre több cég szeretne részesülni a piacból, így nem meglepő, hogy az idei Dubai International Boat Show (DIBS) 2009-en a kiállítok 20 százaléka újként érkezett.

 

 

Dubai International Boat Show videók  >>>

 

 

snewisport

 

 

 

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 15.
Ma Zsófia és Szonja napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT