Banner
Banner
Banner








Bécs-Budapest a vízen PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, MARCH 05, THURSDAY 14:02

2009.03.05.

A túra augusztus 16-án Bécsből indul és Pozsony, Ásványráró, Neszmély, valamint Visegrád érintésével, 300 kilométer megtétele után Budapesten ér véget Nemzeti Ünnepünk napján, Augusztus 20-án, méghozzá stílszerűen egy ünnepélyes befutóval a Parlament előtt, a hatalmas tömeget vonzó Red Bull Air Race  és a Tűzijáték között.

 

Bécs, Pozsony, Budapest - e csodálatos városok múltja, népeink közös történelme és a káprázatos Duna összeköt bennünket. A tradíciót persze ápolni illik, s kell, ennek egyik formája az immár szimbólummá vált Bécs-Budapest Szupermaraton is, amely 20 esztendős fennállása alkalmából különös módon ünnepel: idén nemcsak a Duna mentén, hanem szeretett folyónkon magán is megtehetjük az ötnapos utat. A Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség által életre hívott ötlet új dimenzióba helyezi az amúgy már évek óta létező, határokon átívelő vízi teljesítménytúrák fogalmát.

 

 

Az öt Dunán töltött nap alatt a résztvevők nemcsak teljesítőképességüket teszik próbára, hanem egy sajátos szemszögből ismerhetik meg az érintett országok, városok kultúráját, kincseit. A megállóhelyeken színvonalas kísérőprogramok teszik teljes, komplett élménnyé az utazást. A versenyre bármilyen típusú hajóval lehet nevezni, az árban benne van az odautazás költsége, a hajók szállítása, a teljes ellátás napi háromszori étkezéssel, a szállás, orvosi ellátás és természetesen pólót és emlékérmet is kap mindenki, aki teljesíti a távot.

 

Akinek esetleg a Duna túl veszélyesnek tűnik, futva pedig nem vállalja a hatalmas távot, a folyó partja mentén kerékpárral is megteheti az utat, sőt a kerékpárosok és kajakosok, kenusok, valamint evezősök még válthatják is egymást. Nevezni a nevezési lap kitöltésével lehet, melyet a következő internetes honlapokról tölthet le minden érdeklődő: www.kajakkenusport.hu , www.supermaraton.hu , www.hunrowing.hu

 

Őszintén reméljük, minél többen jelentkeznek mind hazánkból, mind a környező országokból és közösen új hagyományt teremtünk a kajak-kenus és evezős társadalom számára.

 

Túrával kapcsolatos további információk:
Magyar Kajak-Kenu Szövetség // Vaskuti Máté
Email: [email protected]
Tel:    +36 1 465 0091

 

Nevezéssel kapcsolatos információk:
Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottság
Email:    [email protected]
Tel:    +36 1 312 8892

 

 

kajakkenusport.hu

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 16.
Ma Mózes és Botond napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT