Banner
Banner
Banner








Tisza-tavi jégtúrák PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2012, JANUARY 31, TUESDAY 09:59

2012.01.31.

Február 4-én kezdetét veszi a 2012-es Tisza-tavi Jégtúra szezon. Az időjárás előrejelzések biztató képet mutatnak, ezért a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület február 4-én és 5-én megszervezi a Tisza-tó egyik legkülönlegesebb és legismertebb eseményét, a Tisza-tavi Jégtúrát. A túra során változatos terepen, a Tisza-tó felfagyott medrében, jégen, nádasokban, ártéri erdőkben barangolhatnak a résztvevők.

 

A túra mindkét napon indul különböző útvonalon. A tervezett táv szombatra 10 km, vasárnapra 15-18 km. A túrát korábbi tapasztalatok szerint gyerekek és idősebbek is kényelmesen tudják teljesíteni, mert közben 2-3 tájékoztatóval egybekötött pihenőt tartanak.

 

Vasárnap a programon részt vesz a Tisza-tó Nagykövetének, a Csík Zenekarnak néhány tagja is. Az élménybeszámolókat megörökítik és közzéteszik az interneten.

 

A túrák szombaton és vasárnap fél 10-kor Poroszlón, a Fűzfa Pihenőparkból (Poroszló Tiszafüred felőli végén, a híd előtti kanyarban a 33-as főút mellett) indulnak.

 

A jégtúrázás egy speciális formája a szabadidős kikapcsolódásnak, a természet saját törvényeinek nem ismerete balesetet, végső esetben tragédiát is okozhat. Ezért kérnek mindenkit, a saját biztonsága érdekében érkezzen meg 08.30 és 09.30 óra között, mert a túra előtt ismertetik a legfontosabb tudnivalókat, szabályokat.

 

Fontos a meleg, réteges ruházat és a lehetőleg vízhatlan (nem beszakadás, csak a jégen lévő hó áztató hatása ellen) túracipő, bakancs.

 

A túrák pontos útvonalát csak a pénteken tartandó bejáráson, a jégviszonyok függvényében jelölik ki. A tervezett terület a Poroszlói medence a 33-as főút és a kozma fok között. A túrázókat a biztonság érdekében legalább 6-7 fő túravezető kíséri.

 

A túrán a részvételi díj egy napra 1000 Ft/fő, két napra 1500 Ft/fő, melyért egy felnőttel egy 14 éven aluli gyerek ingyen vehet részt. Kedvezményes díj gyerekeknek, diákoknak egy napra 500 Ft/fő, két napra 750 Ft/fő. A részvételi díjat a helyszínen a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesületnek kell befizetni.

 

A túrákról további információ: Szabó Lajos 30/399-5735.

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 19.
Ma Emma napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT