Banner
Banner
Banner








Cél a londoni olimpia PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, FEBRUARY 21, SATURDAY 04:28

2009.02.21

Litkey Árpád és Mónus Gyula célul tűzte ki a 2012-es londoni olimpián való részvételt, így ennek jegyében januárban megkezdték a tematikus felkészülést.

 

A páros, a Team Proximo támogatásával, csillaghajó osztályban tervezi az olimpiai szereplést. A kvótaszerzés nem egyszerű feladat ebben az osztályban, de a két vitorlázó eddig nyújtott teljesítménye jó alappal szolgálhat a bizakodásra.
Litkey az egyik legnagyobb vitorlázó-dinasztiából származik, számtalan bajnoki cím birtokosa, Tornado osztályban már próbálkozott a kvótaszerzéssel, az utóbbi időben a nemzetközi Melges 24 mezőnyben vitorlázott sikerrel.

 

Mónus, Soling Európa-bajnok és többszörös Magyar bajnok. Az elmúlt években Litkey Farkas csapatában vitorlázott és a Kékszalag sikerek részese volt. Tavaly tagja volt a J-24 Európa-bajnokságon 6. helyen végzett Litkey csapatnak. Számára a starozás nem új, mivel 2008-ban a bajnokságon Bánkuti Gábor oldalán a dobogóra állhatott bronzérmesként.

 

 

compassmagazin.hu

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 15.
Ma Zsófia és Szonja napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT