Banner
Banner
Banner








Folytatódott a sikerszéria az Ausztrál Fiatalok Olimpiai Fesztiválján PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, JANUARY 17, SATURDAY 09:15

2009.01.16.

Folytatódott a sikerszéria az Ausztrál Fiatalok Olimpiai Fesztiválján, ahol hazánkat a kajak-kenu válogatott, valamint a vízilabdázók képviselik.

 

Ma az 500 méteres egységeken volt a sor, hogy a tegnap megszerzett érmeket tovább szaporítsák és a fiatalok rá is tettek még pár lapáttal. Az 1000 méteres számokat tegnap rekkenő, mintegy 40 fokos hőségben rendezték, ennél ma lényegesen kellemesebb, "mindössze" 30 fok körül állt meg a hőmérő mutatója és ez láthatóan jót tett az ekkora melegtől elszokott magyar csapat tagjainak, hiszen minden egységünk egyenesen bekerült a döntőkbe, nem volt szükség a megerőltető középfutamokra.

 

Az éremgyártást a női négyes kezdte, magabiztosan, végig vezetve nyerték meg az aranyat. Dombóvári Bence a K1-es számban bronzérmet szerzett, míg a lányoknál két versenyzőnk is vízre szállhatott a döntőben, Kárász Anna épp csak lemaradt a dobogóról, Fónagy Vera pedig a 6. helyet szerezte meg. A fiú K2-ben a Holicza-Dudás kettős végig nagy küzdelmet vívott az ausztrálokkal és végül mindössze egy tized másodperccel szorult le a dobogó tetejéről, így újabb éremmel gazdagították gyűjteményünket. Jöttek újra a lányok, K2-ben egy remek bronzéremmel, végül, mintegy zárásként újabb arannyal domborítottunk, ezúttal a fiú K4-es egység nem talált legyőzőre. A végeredmény több mint bíztató, csapatunk 3 arany, 4 ezüst és 2 bronzéremmel újra bebizonyította, hogy nemcsak a jelen, de a jövő is a magyar kajak-kenusok nevétől lesz hangos. A csapat sikerének értékét nagyban növeli, hogy az utóbbi időben vízi edzést nem tudtak végezni, legutóbb több mint két hónappal ezelőtt ültek hajóban.

 

A kajak-kenu versenyek ezzel befejeződtek, a világverő csapat pár napos, jól megérdemelt pihenő után tér haza Magyarországra.

 

Eredmények:

 

Férfiak

K-1 500 m 3. hely Dombvári Bence
K-2 500 m 2. hely Dudás Miklós - Holicza Péter
K-4 500 m 1. hely Szabó Balázs - Slezsák István - Holicza Péter - Dombvári Bence

 

Nők

K-1 500 m 4. hely Kárász Anna
K-1 500 m 6. hely Fónagy Veronika
K-2 500 m 3. hely Groholy Orsolya - Tóth Dzsenifer
K-4 500 m 1. hely Szabó Petra - Kárász Anna - Fónagy Veronika - Groholy Orsolya

 

 

kajakkenusport.hu

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 16.
Ma Mózes és Botond napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT