Banner
Banner
Banner








II. Red-Bull-O'Neill sebességi kite és jégszörf sebességi verseny a Velencei-tavon PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, JANUARY 08, THURSDAY 07:44

2009.01.08.

II. Red-Bull-O'Neill sebességi kite és jégszörf verseny lesz a Velencei-tavon. A szervezők nem korlátozzák a versenyeszközök körét, korcsolyával vagy akár síléccel is elindulhatnak a vállalkozó kedvűek.

 

A cél a 2006-ban felállított 80 km/órás csúcs megdöntése. Az előrejelzések szerint erős szél lesz, ezért 100 km/óra álomhatár elérése sem lehetetlen.


Január 8-án és 11-én kerül megrendezésre Gárdonyban, a Velencei-tó jegén a II. Red-Bull-O'Neill sebesség verseny. A rendező Kiteline Sport Egyesület célja a rendezvgénnyel, hogy kiderüljön, hogy melyik széllel hajtott közlekedési eszköz a leggyorsabb a jégen. 

 

2006-ban jégszörffel 80.1km/órás sebességet, míg kite ernyővel 79.5km/órát sikerült elérni. A nagy kérdés, hogy idén melyik eszköz bizonyul a leggyorsabbnak. A 100km/óra sebesség elérése sem lehetetlen, ez az aktuális időjáráson múlik.  Csütörtökön az előrejelzések szerint erős szél várható, ezért feltehetőleg ezen a napon születik a legjobb eredmény. A szervezők mindkét nap 11 és 15 óra között fogadják el az egyesület GPS-e által mért eredményeket.

 

A versenyen mindkét napján korcsolyával, síléccel, snowbladdel, snowboarddal, jégszörffel, kitewinggel és bármi mással is lehet indulni, az egyetlen kritérium, hogy a szél hajtsa azt.

 

 snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT