Banner
Banner
Banner








Vendée Globe 2008 - 2009. Ki fog menteni? PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, JANUARY 06, TUESDAY 08:07

2009.01.06.

A kanadai Derek Hatfield szerint keszélybe kerülhetnek a földkörüli vitorlásversenyek, így a Vendée Globe is, ha az útvonalat érintő országok illetékesei vonakodnak a veszélybe került vitorlázók segítségnyújtását, kimentését megoldani.


Hatfield az Algimouss-Spirit of Canada fedélzetén vasárnap érte el a tasmániai Hobartot, miután ezer mérföldet vergődött minimális üzemanyaggal és megrongálódott vitorlázattal. Az 56 éves hajós az ausztrál hírügynökségnek, az AAP-nek azt mondta, az ilyen versenyek résztvevői igyekeznek saját erejükből partot érni, de azért szükség lehet külső segítségre.

"Ha azonban azokban az országokban, amelyek mellett elhaladunk, például Ausztráliában, Új-Zélandon vagy Chilében a parti őrségek úgy vélekednek, hogy túlságosan költséges és veszélyes vállalkozás számukra az ilyen segítségnyújtás, és egyszer azt mondják, hogy nem, akkor vége lesz az ilyen versenyeknek" - fogalmazott Hatfield, aki egyébként nem tartott igényt a segítségnyújtásra.



A hatodik Vendée Globe résztvevői, harmincan - köztük két nő - a franciaországi Les Sables d,Olonne kikötőjéből indultak november 9-én, hogy kikötés nélkül teljesítsék a 43 ezer kilóméteres távot a Jóreménység foka, Ausztrália déli partjai, valamint a Horn-fok mellett elhaladva. Jelenleg már csak 14 hajós van versenyben, Hatfield szerint várhatóan az eredeti mezőny egyharmada tud majd célba érni.

 

vendeeglobe.org - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT