Banner
Banner
Banner








Érvényes DN Magyar Bajnokság PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2011, FEBRUARY 14, MONDAY 07:59

2011.02.14.

Többszöri nekifutás után hétvégén végre minden körülmény adott lett a jégvitorlás Magyar Bajnokság befejezésére. Január közepén egy futamot sikerült megrendezni Balatonfüreden, majd a jég olvadni kezdett, és a szél sem volt megfelelő. Ezután Fűzfőn gyűltek össze, de egy érvényes futam sem volt. Hétvégén ismét Balatonfűzfőn tűzték ki a pályát, és négy futamon mérhették össze tudásukat a DN-esek. Az MB-vel párhuzamosan rendezték meg a Fűzfő Kupát is. - Pataki Attila M-100 Magyar Nemzeti Titkár beszámolója

 

Végre hátradőlhetünk a fotelben és elfogyaszthatjuk jól megérdemelt vörösborunkat! Sikerült!!!

 

Köszönöm a kitartásotokat, akik ma ott voltak Fűzfőn megerősíthetik, hogy nagyon jót vitorláztunk. A nyolcadik napon végre sikerült négy futamot rendeznünk, így az első balatonfüredi futammal együtt összesen öt futamot teljesítettünk és jutott kiesőre is.

 

A szombati erős szélnek nyoma sem volt reggelre, így a nap eleje megint szereléssel, anekdotázással és egyeseknek az előző viharos éjszaka fáradtságainak kipihenésével tellett. Egy óra magasságában enyhe szellő kerekedett és néhányan kimentünk bevitorlázni a pályát. A rendezők is résen voltak és azonnal nekiálltak a pálya kitűzésének. Mivel keleti szél fújt a Fűzfő előtti maradék - de nagyon jó állapotú - jégdarabon pontosan egy kilométer hosszúságú pályát tudtunk kitűzni.

 

A jégen meg sem látszott az előző napok meleg, esős időjárása. 18 cm vastag, tökéletesen szilárd - és ami nekünk nagyon fontos volt - nagyon gyors jégen bonyolítottuk a futamokat. Az első rajtnál 10-en álltunk fel a rajtvonalon, de később Rozsdának el kellett mennie, így csak kilencen maradtunk. A befutási sorrend már az első futamnál kialakult és kisebb változásokkal így is maradt mind a négy futam során.

 

 

Egy füst alatt lefutottuk a Fűzfő Kupa futamait is, amely - mily meglepő - hasonló végeredménnyel értek véget, mivel mindenkinek a füredi futam volt a kiesője.

 

Még egyszer köszönöm mindenkinek a részvételt.

 

Előreláthatóan több versenyt nem szervezünk ebben a szezonban, bár az időjárás még meglephet bennünket és lehet, hogy még pár hétig jó jegünk lesz Fűzfőn és a Velencei tavon.

 

Nemzetközileg kvalifikált versenyzőink  hamarosan indulnak az Európa Bajnokságra - melynek elsődleges helyszíne Litvánia. Jó utat és sok sikert kívánok nekik a magyar jégvitorlázók nevében!

 

 

 

Pataki Attila (M-100 NMT) - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 28.
Ma Gedeon és Johanna napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT