Banner
Banner
Banner








Első Jégsport Találkozó PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2011, JANUARY 10, MONDAY 08:26

2011.01.10.

A téli Balaton szép, izgalmas, és ugyanúgy alkalmas sportolásra, pihenésre, mint nyáron. Ennek népszerűsítésére rendezték meg az eslő Jégsport Találkozót a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) előtti jégterületen. A rendezvényre kilátogatók korcsolyával, fakutyával, jégvitorlással, jégszörffel vették bírtokba a befagyott Balatont, de voltak akik gyalog túráztak. Szombaton délben a BYC-ben bejelentették a Magyar Jégsport Liga megalakulását.

 

 

Szombaton sokan érkeztek a BYC-hez, ami a találkozó központja volt. Délben itt jelentették be a Magyar Jégsport Liga megalakulását. A nap folyamán sokan csúszkáltak a már olvadásnak indult, de még biztonságos tó jegén.

 

 

verseny WC

 

Voltak akik a kijelölt pályán korcsolyáztak, korongoztak, a vitorlázás szerelmesei jégvitorlással, jégszörffel érkeztek, a gyerekek fakutyáztak. Lehetett bérelni fakutyát (200 HUF/óra), volt forralt bor, forró tea, és zsíroskenyér is. A tavaly életre kelltett BalatonátCsúszás második évadának nyitánya szintén itt volt. Többen átcsúsztak Tihanyba, de voltak akik a déli-partot vették célba.

 

 

felnőttek és gyerekek együtt élvezték a téli Balatont

 

A Jégsport Találkozót a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálata biztosította. Kérdésünkre Bagyó Sándor elmondta, hogy a rendezvényen egy riasztásuk sem volt, baleset nem történt. Sok nézője akadt a befagyott tavon használható légpárnás mentőjárműnek. Mint azt megtudtuk a VMSz 2-3 ilyen jármű beszerzését is tervezi. Ha sikerül, akkor már minden körülmények között (télen, nyáron) azonnal képesek lesznek a bajba jutottakon segíteni.

 

 

légpárnás mentő - ilyet is szeretne a VMSz

 

Az enyhe, szélcsendes idő ellenére sikerült egy futamot elindítani a 2011-es DN Magyar Bajnokságon, amin összesen 23 egység állt rajthoz.

 

 

A következő jeges megmozdulás január 15-én lesz, a Balatonfüredi Jégkarnevál.

 

 

Képek: Kopasz Árpád

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 28.
Ma Gedeon és Johanna napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT