Banner
Banner
Banner








Ismét BalatonátCsúszás és Első Balatoni Jégsport-találkozó PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2011, JANUARY 04, TUESDAY 20:26

2011.01.04.

A BalatonátCsúszás újévnyitó programjaként szombatra (január 8.) hirdetik meg az Első Balatoni Jégsport-találkozót, melyre várnak mindenkit, aki jégszörfözik, jégvitorlázik, snowkite-ozik, fakutyázik, korcsolyázik, jártas a sífutásban, hófutásban vagy hóbiciklizésben, IceOptije, kutyaszánja van, vagy bármilyen téli sport iránt érdeklődik. A rendezvény célja, hogy a résztvevők megoszthassák tapasztalatainkat és közösen meghatározhassák, milyen versenyeket, illetve bajnokságot tarthatnának a január 15-re tervezett füredi nagyrendezvényen. Ennek „főpróbája” lesz első Átcsúszás-program most szombaton 11 órától Füreden, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) előtti jégen.

 

A tavaji BalatonátCsúszás után ebben az évben már karneváli hangulatban, a Balaton legdinamikusabban fejlődő településén, Füreden párhuzamosan rendezik meg a 2011-es DN Jégvitorlás Magyar Bajnokságot és az Átcsúszás első menetét. Így átfogó képet lehet kapni a balatoni jégsportokról, melyeknek egyfajta szövetségét is szeretnék megalakítani, közös versenyekkel, bajnoksággal.

 

kihasználatlan a téli Balaton

Kardos Gábor - az első BalatonátCsúszás rendezője - kifejtette, azért vágott bele a jeges programok szervezésébe, mert lényegében máig kihasználatlanok a Balaton "páratlan" adottságai a téli sportolásra és kikapcsolódásra. Szerinte a síparadicsomokban jóval többet költenek a biztonságra, mégis sokkal több a baleset, mint a magyar vizek jegén, mégsem riogatja senki a síelni készülőket úgy, mint azt a BalatonátCsúszás első meghirdetésékor tették tavaj. Az idén mégjobban felkészült szakmai stáb várja a téli Balatont kipróbálni vágyókat.

 

a folytatásban

Az időjárástól függően szerveznek még a tó jegén túrákat Tihany-Szántód között, körtúrát Keszthelyről, átkelést Badacsony-Fonyód között és öböl-átcsúszást Szigligetnél.

balatoni jégtérkép

A jégsportokat űzők többnyire öntörvényű emberek, mégis jó ötlet lehet találkozni és fontos megosztani a balatoni jéggel kapcsolatos tapasztalatokat, melyeket később a www.atcsuszas.hu honlapon szeretnék összegezni, sőt, cél egy interneten elérhető balatoni jégtérkép létrehozása is, mely az ismert felszín alatti forrásokat és viszonylag állandó rianásokat, veszélyes helyeket jelöli.

 

nem fog olvadni, és lesz szél

A melegfront várhatóan szombatig nem ronthatja el a príma, legtöbb helyen tükörsima jeget a Balatonon, viszont a front miatt jó szelet ígér a prognózis és a jégsportoknál ritka enyhe időt, egyszóval ideális jégvitorlázó-idő várható.

 

jégsport-eszköz pályázat
Meghirdetnek egy jégsport-eszköz pályázatot is jégen, havon, illetve vízen is haladni képes vitorlás vagy emberi erővel hajtott saját tervezésű és kivitelezésű járművek kitalálására és megalkotására. A legkomolyabbat és a legviccesebbet egyaránt díjazni fogják és bemutatják a jégkarneválon. Különösen izgalmas téma a „hároméltű”, zajló jégen, illetve rianások vizes szakaszain átjutni képes jégen-havon-vízen járó eszközök megalkotása. Vitorlások vagy szörfök ötletes átalakításával is lehet nevezni!

 

 

tavaji átcsúszók Badacsonyban

 

északi és déli part közti hagyományteremtő kötélhúzás
A január 15-re meghirdetett füredi jégkarnevál nyitóeseménye lesz az északi és déli part közti hagyományteremtő kötélhúzás, melyet számos más színes program követ, például a füredi hagyományőrzők reformkori jégrevüje korhű ruhákban, jégkarnevál a vendégek által hozott felfújható nyári strandeszközökkel, nyári maskarákban, fáklyás felvonulás, forraltbor-verseny és farsangi téltemetés.

 

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 25.
Ma Márk napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT