Banner
Banner
Banner

DN Magyar Bajnokság, Balatonfüred PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2011, JANUARY 04, TUESDAY 13:43

2011.01.04.

Hétvégén, Balatonfüreden rendezik a 2011-es DN Magyar Bajnokságot. A jégvitorlás verseny egyik feltétele, hogy a jég vastagsága és szilárdsága megfelelő legyen a kijelölendő pályaszakaszon. Ha minden feltétel adott lesz, akkor több, mint 20-an állhatnak rajthoz az előzetes nevezések szerint. Jelenleg a tó jege jó, a versenyzők egy része már a helyszínen van és napközben szabadedzéseket tartanak.

 

Aki a szél és a víz megszálottja, az nem csak nyáron van vitorláson. Egyesek már távoli, déli vízeken szelik a habokat, mások Atlanti-átkelésre indultak, és vannak akik a hideget várják. Ha itt a tél, és van fagyott tó, ők azonnal összegyűlnek, és versenyeznek egy jót. Így megy ez már régóta, itthon és külföldön is.

 

 

A Balaton már befagyott, és egyre több helyen alkalmas sportolásra. Nem meglepő tehát, hogy Pataki Attila, az M-100 Nemzeti titkára kezdeményezésére a 2011-es Magyar Bajnokságot január 8-9.-én szándékozzák megrendezni Balatonfüreden, a BYC mellett. A tartalék nap január 10. lenne, a program szerint az edzésnap január 7-én lesz. A jelentkezők száma folyamatosan nő, csak az időjárás szólhat közbe, mert enyhülés következik, és félő, hogy alkalmatlan lesz a hétvégén a tó jege. Ha ez bekövetkezik, akkor későbbi időpontra halasztják a Bajnokságot. De legyünk optimisták! Még ma is -5 fog van Füreden, a jég hízik, és a tó hőkapacitása hatalmas. Enyhülés esetén is lehet szombati rajt.

 

 

Eddig 15 online nevezés futott be a péntektől vasárnapig (vagy hétfőig) tartó versenyre, és majdnem ennyien jelezték indulási szándékukat telefonon.

 

 

A versenyzők egy része már a helyszínen van, és szabadedzésekkel töltik a napot. Pénteken lesz a hivatalos edzésnap, majd szombaton rajtol a 2011-es DN Magyar Bajnokság.

 


DN Magyar Bajnokság 2011. Online nevezés   >>>

DN Magyar Bajnokság 2011. Nevezési lista   >>>

 

IDNIYRA-Europe   >>>

 

 

A cikkben szereplő képek a 2004-es világbajnokságon készültek.

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2023. 03. 30.
Ma Zalán napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT