Banner
Banner
Banner








A VI. MTNB – Westport Kupa harmadik versenynapját a szélsőséges időjárási viszonyok uralták PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, OCTOBER 20, WEDNESDAY 22:17

2010.10.20.

 

Enyhe, 3-5 csomós Déli szélben rajtolt a VI. MTNB mezőnye, hogy teljesítse a 14 tengeri mérföldes navigációs futamot a Cres-Rabac (Sveti Andrija) útvonalon. Ekkor még szikrázó napsütés világította meg a környező hegyeket és a tengert, de pár óra elteltével már tornyosultak a sötét felhők és irdatlan sebességgel megérkezett a Tramontana, azaz az Északi szél, ami egy jégesős frontot is hozott. Így a csapatok megtapasztalták egy futam során az időjárás szélsőségeit. A kezdeti 3 csomós szél, helyenként a tízszeresére növekedett.

 

 

érkezik a Tramontata

 

JOD 35 OSZTÁLY

Korai rajtos volt a Subaru Sailing Team, Czégai Péter kormányossal, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team, Litkey Árpád irányításával és a Detre Szabolcs vezényelte Nelson Flottalízing Team. Ilyenkor a szabályok értelmében 4 percen újra át kell haladni a rajtvonalon, ami sikerült is mindegyik csapatnak. A GeoDesy Sailing Team, Horváth Tamás irányításával szintén idő előtt kint volt a célvonalon, de ők nem tudtak javítani a rajtunkon, ezért érvénytelen a futamuk. Hátránya ellenére is elsőként vette a kreuz bóját a Subaru S. T., mögöttük a Pomucz Tamás kormányozta OTP-Fekete Sereg, majd a Szamódy Tamás vezényelte Skipper Marina S. T. A Pozsonyi és Társai Ügyvédi iroda Sailing Team, Litkey Árpád kapitánnyal és a Nelson Flottalízing nagy harcban volt a kreuz bója bevételénél, ami Litkey Árpád csapatának sikerült hamarabb. Ezután kettészakadt a mezőny, mert voltak, akik a szél alatti, mások a szél felőli oldalt választották. Ez utóbbi bizonyult kifizetődőnek, mert a másik oldalon néha teljesen leállt a szél. Aztán hirtelen berobajlott a mennydörgéssel és jégesővel tarkított lokális vihar, ami átrendezte a mezőnyt. Litkey Farkas vezényletével a Magyar Építő S. T. az 5. helyről a 2. helyre feljött. A futamot végül a Subaru S. T. nyerte. Második helyen a Nelson Flottalízing Team futott be, ők az utolsó métereken hajrázták le a Magyar Építők csapatát. A negyedik helyen, a versenyben sokáig az élbolyban haladó Marina Skipper S. T. végzett, így a mezőny legfiatalabb kormányosa, Szamódy Tamás büszke lehet ifjú csapatára. Összetettben ezzel bebiztosította első helyét a Subaru S. T.

 

 

 

SALONA 37 R OSZTÁLY

Tuss Miklós csapata, a SpiriTuss S. T. és a Weöres Botond irányította Ágoston S. T. korai rajtos volt, futamukat a rendezőség érvénytelenítette, mert nem sikerült 4 percen belül javítaniuk. A kreuz bójához elsőként a Csikós János kormányozta Csikós S. T. érkezett, aztán az Admiral S. T. Vermesy Sándor irányításával, majd a Juhász Béla vezényelte Interline S. T. Pallay Tibor csapata, a Kész-Dak S. T. itt még csak az ötödik volt, majd ők is a szél felőli oldalt választották, ami kifizetődőnek látszott, hiszen itt felzárkóztak a Csikós Sailing Team mögé. A célvonalon pedig már ők haladtak át elsőként. Az Admiral Sailing Team-et támadták jobbról is, balról is, végül sikerült a második helyen befutniuk, utánuk pedig a Csikós Sailing Team érkezett. Összetettben vezet a Kész-Dak S. T.

 


DUFOUR 44 OSZTÁLY

A rajtnál a Westport Sailing Team, Ignácz Károly irányításával jött el a legjobban, majd a Haranghy Csaba kormányozta Pureco Sailing Team és a Variens Sailing Team, Dobszai Zoltánnal a kormánynál. Sokáig vezetett a Westport, de a cél előtt nem sokkal már a Variens csapata állt az élen. Itt közbeszólt a természet és szinte teljesen leállat a szél körülöttük. Így fölöttük befutott elsőként a Westport S. T., amivel átvették a vezetést az összetett állásban. Másodiknak alulról bejött a Pureco csapata és még szintén az egy helyben küzdő Variens előtt a remek hajrát produkáló Prima Yacht Sailing Team, Kenyeres Miklós vezetésével.

 

 

 

MTNB fotók a 3. versenynapról   >>>

 


Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság, korábbi hírek   >>>

 

 

snewisport

 

 

 

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 25.
Ma Márk napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT