Banner
Banner
Banner








Elrajtolt a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Westport Kupa PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, OCTOBER 18, MONDAY 20:17

2010.10.18.

A VI. MTNB - Westport Kupa 15 csomós, Észak-keleti szélben (Bora), egy 40 mérföldes túrafutammal kezdődött, Cres - Lubenice - Cres útvonalon. Mindhárom hajóosztály simán rajtolt, cirkálva haladtak az első pályajelig, majd hátszeles szakasz következett. A befutóhoz pedig ismét kreuzolva érkeztek a versenyzők. Miután a hajók elhagyták a cres-i öblöt, a nyílt vízen a már 30-35 csomós szélben folyatódott a küzdelem, ami ekkora távon emberpróbáló feladat. A szél természetesen egyik csapatot sem tántorította el, azonban voltak, akik úgy nyilatkoztak, hogy a "végére a saját világukat sem érezték". A versenyt túlélte Hadházi László és Lórán Barnabás is.

 


JOD 35 OSZTÁLY

A Subaru Sailing Team rajt-cél győzelmet aratott Ennek az osztálynak a rajtja rendkívül izgalmasra sikerült, egyértelműen látszott, hogy harcba indulnak a versenyzők. A rajt előtt jól helyezkedett a Czégai Péter kormányozta Subaru Sailing Team, az OTP-Fekete Sereg Sailing Team, Pomucz Tamás irányításával; valamint a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team, amelyet Litkey Árpád kormányoz, aki Melges 24 hajóosztályban néhány napja megnyerte a Szlovén Bajnokságot. A hátszeles szakaszra a Subaru Sailing Team fordult elsőként, mögöttük jött Litkey Farkas a Magyar Építő Sailing Team-el. A harmadik helyen Detre Szabolcs fordult a Nelson Flottalízing Team-el, aztán az OTP-Fekete Sereg húzott spinnakert. Ezután nem sokkal a Magyar Építő Sailing Team árboctörés miatt kiállni kényszerült a futamból. A befutóhoz közeledve a Subaru Sailing Team fölényesen vezetett, simán nyerte a futamot a Nelson Flottalízing Team és a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda csapata előtt. Ebben az osztályban indultak a Dumaszínház tagjai is. Hadházi László és Lórán Barnabás igen kemény meneten vannak túl, szembenéztek az Adria legkeményebb időjárási jelenségével, a Bórával. A méteres hullámok között a 40-es szélben kitartóan ülték ki a 10-es rajtszámú JOD-ot melyet Frigyel Attila kormányozott. Nyolc órányi viharos versenyzés után Barna megkérdőjelezte jövőjét a vitorlás sportban, Laci már többször vitorlázott, de ilyet még ő se élt át. Holnap mindketten pihennek, terveik szerint bejárják a történelmi óvárost.


SALONA 37 R OSZTÁLY

A rajtnál nagy küzdelemben volt a junior Európa-bajnoki ezüstérmes Pallay Tibor vezényelte Kész-Dak Sailing Team, az Admiral Sailing Team, Vermesy Sándor kormányzásával, valamint a Csikós Sailing Team, Csikós János irányításával. Az első pályajelnél a Kész-Dak csapatának jobban sikerült a spinnaker felhúzása, aminek köszönhetően jelentős előnyre tettek szert. Itt az Admiral Sailing Team volt a második és Tuss Miklós kapitány fordult csapatával, a SpiriTuss Sailing Team-el a harmadikként. A sorrend a befutónál is ugyan ez volt az első három helyen.


DUFOUR 44 OSZTÁLY

A Variens Sailing Team a cirkáló szakaszon hozta fel hajóját az első helyre Az első pályajelnél a Westport Sailing Team, Ignácz Károly irányításával szerezte meg a vezető pozíciót, mögöttük a Dobszai Zoltán kormányozta Variens Sailing Team jött, majd nagyon szorosan Haranghy Csaba, a Pureco Sailing Team-el. A hátszeles szakaszon sokáig vezetett a Westport S. T., azonban a kreuz menet jobban sikerült a Variens Sailing Team-nek. Itt átvették a vezetést és ez így is maradt a befutóig. Győzött Dobszai Zoltán csapata a Variens S. T., második lett végül a Westport S. T., Ignácz Károly kormányossal, harmadik helyen pedig a Pureco Sailing Team végzett, Haranghy Csabával a kormány mögött.

 

 

Fotók: 1. nap   >>>

 

 

Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság, korábbi hírek   >>>

 

 

 

tengeribajnoksag - snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 25.
Ma Márk napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT