Banner
Banner
Banner








Magyar wakeboard bajnok lett Papp László PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2008, DECEMBER 20, SATURDAY 10:38

2008.12.20.

Papp László (24 éves) eredményes triatlon pályafutást hagyott maga mögött 2002-ben. Tízszeres magyar utánpótlásbajnokként visszavonult, majd fél év szünet után a wakeboardozni kezdett. Idén bajnok lett.

 

Magyarországon a wakeboard szezon csupán négy hónapos, de ez idő alatt tizenegy pálya áll a sportolók rendelkezésére. Ez a pályaszám egy ekkor országban már nemzetközi szinten is jó arány. Ezt bizonyítja a folyamatosan növekvő amatőr és profi versenyzők tábora. A magyar versenyzőket már nemzetközi szinteken is jegyzik.

 

Papp László wakeboardos pályafutása sikeresen indult, egy év versenyzés után a berlini Európa-bajnokságon a tizenkettedik helyen végzett. A sikeres folyatás sem marad el, az idei év különösen jól sikerült a nemzetközi szinten is jegyzett versenyző számára. Siófokon a Magyar Kupa-futamon másodikként végezett, a Mumus-csapatversenyen a győztesek között volt, és a magyar bajnokságot is megnyerte. A koppenhágai Világkupán az előkelő kilencedik helyezést érte el. A jövőre készülve a szezon végeztével az USA-ba ment, és még három hetet edzett.

 

Eddigi sikerei alapján a wakeboardosok évzáró rendezvényén az év versenyzőjének választották meg, amivel megvalósult egy álma. Ezzel az elismeréssel bebizonyosodott, hogy mindaz, amiért küzdött elérhető számára.

 

Jövőre a magyar bajnoki cím megvédése mellett szeretne elindulni az Európa- és a Világbajnokságon is. Az EB-n a dobogós helyezés, a VB-n a TOP10-be kerülés a cél.

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 25.
Ma Márk napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT