Banner
Banner
Banner








VI. MTNB - visszaszámlálás a rajtig PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, OCTOBER 06, WEDNESDAY 12:53

2010.10.06.

A tegnapi hajósorsolással egyidőben megtartott első kormányosi értekezlettel elkezdődött a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság programsorozata. Már tudjuk melyik csapat melyik vitorlással áll rajthoz, és azt is, kik lesznek a versenyhét celebvendégei.


Olimpikonok harca a JOD 35-ben

A JOD 35 hajóosztályban indul a négyszeres címvédő, athéni olimpikon, Czégai Péter és csapata a Subaru Sailing Team. Tőlük követelheti a képzeletbeli koronát, többek között, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team, melyet a londoni olimpiára készülő Litkey Árpád kormányoz. Valamint, ebben az osztályban indul az atlantai olimpikon Litkey Farkas is a Magyar Építő Sailing Team színeiben. A szintén olimpikon és Európa-bajnok Pomucz Tamás is ebben az osztályban vonultatja fel csapatát, az OTP-Fekete Sereg Sailing Team-et, amely a tavalyi Dufour 44-es kategóriában szerzett bronzérmét, minden bizonnyal szívesen megtoldaná egy bajnoki címmel.

 

Címvédők összecsapása a Salona 37 R-ben

A Salona 37 R metzőnye is figyelemre méltó, hiszen – a teljesség igénye nélkül – itt versenyez a tavalyi szintén bajnok Pallay Tibor a KÉSZ – DAK Sailing Team-el és a mögöttük ezüstéremmel záró Ágoston Sailing Team, Weöres Botonddal a kormány mögött.  Ennek az osztálynak a specialistája a többszörös tengeri bajnok  SpiriTuss Sailing Team, az Atlanti-óceánt is átszelő Tuss Miklóssal kapitánnyal, így itt is számíthatunk izgalmakra és drámai fordulatokra.

 

Haranghy marad a jól bevált Dufour 44-ben

Az atlantai Olimpián Star osztályban képviselte hazánkat a Pureco S. T. kormányosa, Haranghy Csaba. Ötödik alkalommal versenyeznek a tengeri bajnokságon. A tavalyi ezüstérem után, most egy arannyal gazdagíthatják gyűjteményüket. Nagy ellenfelük lehet a Westport Sailing Team X-35-ös kategóriában edzett csapata, Ignácz Károly kormányzásával.


Tóth Vera énekli a himnuszt a nyitó fogadáson

Nagy kihívás előtt áll a 2004-es év hangja. Az énekesnő napközben megküzd az elemekkel, hiszen tagja lesz a média csapatnak a legsportosabb hajóosztályban, a JOD 35-ben. Esténként pedig élőben énekel a szórakoztató programok során. „Megtiszteltetés számomra, hogy meghívtak a tengeri bajnokságra és felkértek, hogy énekeljem el a magyar himnuszt a verseny nyitó fogadásán. Egy balatoni lánynak szinte kötelező a vitorlázás. Nemrég kezdtem ismerkedni a vitorlázás rejtelmeivel, még kezdő vagyok, de annyira beleszerettem ebbe a sportba, hogy szívesen versenyzek is.” – mondta Tóth Vera, aki a sajtótájékoztatón még a hajósorsolásban is segédkezik.



A Dumaszínház humoristái szórakoztatják a résztvevőket esténként

Változatos programokkal kedveskednek a szervezők napközben a versenyzők kísérőinek, esténként pedig a teljes mezőny számára a bajnokság teljes időtartama alatt. Fellép, többek között, az ’50-es évek hangulatát idéző Naked Truckers; tűztánc bemutatóval készül a Magma Tűzszínház; valamint lesz Micro Magic Match Race, azaz rádió távirányítású vitorlás modell hajóverseny és bolond bringa összecsapás is.

A Dumaszínház jeles humoristái szintén kiveszik a részüket a szórakoztatásban. Kormos Anett, Felméri Péter, Hadházi László és Lorán Barnabás – Trabarna minden este megnevettetik a közönséget, de nappal természetesen ők is keményen csörlőznek majd a média csapat JOD 35-ös fedélzetén.

 

 

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (Horvátország, Cres)   >>>

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT