Banner
Banner
Banner








A címvédő és Litkey Farkas mellett, Litkey Árpád is a JOD 35-ben indul a VI. MTNB – Westport Kupán PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, SEPTEMBER 17, FRIDAY 14:52

2010.09.17.

A JOD 35 hajóosztály lassan kétségkívül a legerősebb kategória lesz a VI. MTNB – Westport Kupán, hiszen a négyszeres címvédő Czégai Péter és csapata, a Subaru Sailing Team átigazolt ebbe az osztályba; valamint arról már korábban hírt adtunk, hogy itt versenyez Litkey Farkas is a Magyar Építő Sailing Team-el.

 


Litkey Árpád ismét a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team élén
Míg két évvel ezelőtt Czégaiék fölényesen nyerték a tengeri bajnokságot, tavaly az utolsó futam, utolsó perceiben dőlt el a bajnoki cím sorsa. Czégaiék ugyan megvédték, ami addig is az övék volt, azonban a csillaghajóban a 2012-es Olimpiára készülő Litkey Árpád kormányozta Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team keményen megszorongatta a bajnok csapatot. Idén a tavalyi match 42 ezüstérmesei is győzni jönnek, miközben az unokatestvér Litkey Farkas is hasonló babérokra tör csapatával, így nagyon kiélezett küzdelem várható az október közepén rajtoló bajnokságon. „Azért jövünk, hogy elhódítsuk a bajnoki címet.” – mondta Pozsonyi Tibor csapatkapitány, majd hozzátette: „Csapatunk nagy része különböző nagyhajós osztályokban versenyez és komoly sikereket ér el. A Prédl fivérek például bajnokok lettek az X 35-ös kategóriában, kormányosunk - Litkey Árpád – pedig a világranglista 5. helyén áll legénységével a Melges 24-ben. Bizakodóak vagyunk és izgatottan várjuk az új helyszínen a bajnokságot.”


Hajósorsolás és sajtótájékoztató
A VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság – Westport Kupa hajósorsolása és sajtótájékoztatója 2010. október 5-én, 16.00 órakor lesz a Syma Sport- és Rendezvényközpont éttermében. Fontos, hogy minden csapat képviseltesse magát a sajtótájékoztatón, amely egyben az első kormányosi értekezlet, valamint ekkor sorsolják a csapatok hajóit. Csapatonként 2-3 főt szeretettel várnak a szervezők!


Egyéni nevezőket is várnak a VI. MTNB – Westport Kupára
Amennyiben bárki harcba szállna a tengeri magyar bajnoki címért, de nem sikerült csapatot szervezni az októberi VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság – Westport Kupára, most egyénileg is jelentkezhet! A szervező csapat a JOD 35-ös flottához várja az egyénileg nevezőket. Az egyéni nevezési díj 640 Euro/fő, amely az ellátáson kívül minden költséget tartalmaz: hajóbérlés, hajónevezés, személyi nevezés, spinnaker, hajótakarítás, szállás hajón.

 

 

 

tengeribajnoksag - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 02.
Ma Zsigmond napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT