Banner
Banner
Banner








Kitesurf sebességi rekord: 93,65 km/h PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2008, DECEMBER 12, FRIDAY 12:09

2008.12.12.
Alexandre Caizergues kitesurf sebességi világrekordot döntött Namíbiában. Több, mint ötven csomós sebessége a legnagyobb amit vízfelszínen motor nélkül értek el.

 

 

A világ legjobb surf- és kitesurf versenyzői szeptember közepén utaztak a namíbiai Lüderitz-be, hogy a Speed World Cup elnevezésű rendezvényen megdöntsék a vitorlázó sebességi világrekordot. A helyszín kiválasztásánál a lényeg a folyamatos, erős dél-keleti passat szél volt, és a sima a víz, ahol a hullámzás nem lassítja a szörfösöket. Luderitz egy zátony mögött fekszik, így az óceánról a hullámok ide nem törnek be. A víz tükörsima, a szél pedig bombaerős. Sébastien Cattelan, Speed World Cup szellemi atyja joggal bízott a jó eredményekben, mivel a surf világkupa tavalyi győztese 49,09 csomós sebességet ért el (87 km/h).

 

 

Először a hölgyeknél a dél-afrikai Sjoukje Bredenkamp 45,20 csomóval (83,7 km/h) lett a rekorder. Rob Douglas is nagyon nagyon közel került az 50 csomós álomhatárhoz a 49,87 csomós sebességgel.

 

Október 3-án aztán a Speed World Cup alapítója, a francia Sébastien Cattelan és honfitársa, Sébastien Cattelan is szerencsét próbált. Az 500 méteres kijelölt szakaszon próbáltak a leggyorsabbak lenni. Alexandre Caizergues-nak harmadik próbálkozásra sikerült átlépnie az eddig megdönthetetlennek hitt álomhatárt. Az első 100 méter után jött egy erős pöff és a francia 50 csomó felett száguldott. Ezzel megdöntötte az eddigi sebességi rekordot.

 

Az új rekord a vízfelszínen nagy gyors sebességnek számít, egy kis hiba is halálos kimenetelü lehet. 60 km/h felett a víz porzik, 80-as tempó felett pedig olyan, mintha beton lenne. Nem véletlen tartozik a kitesurf az extrém sportok közé. Alexandre Caizergues pedig a legextrémebbek között is a legjobb lett.  

 

 

 snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 23.
Ma Béla napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT