Banner
Banner
Banner








Férfi rafting csapatunk ismét éremesélyes az Európa-bajnokságon PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, JUNE 02, WEDNESDAY 07:07

2010.06.02.

Szerdától vasárnapig az olaszországi Val di Soléban rendezik meg az idei rafting Európa-bajnokságot. Az eseményen két női és egy férfi csapatunk is szerepel – olyan síkvízi versenyzőkkel, mint Paksy Tímea, Patyi Melinda vagy az egykori maratonista kenus, Csabai Edvin.

Tavaly májusban sporttörténelmet írt magyar férfi rafting-válogatottunk. Iványi Gábor, Kormanik Soma, Ódor Csaba, Fodor Szabolcs, Kovács Zoltán, Schromm Barnabás és Simon Ádám összetételű csapatunk megnyerte a downriver versenyszámot a montenegrói világbajnokságon.

 

A Tara folyón aratott szenzációs siker végképp a sportág elitjébe emelte a magyarokat, akik nemrégiben a wildalpeni Európa Kupán megszerzett harmadik hellyel hangolódtak rá a június 2-án kezdődő Val di Sole-i Európa-bajnokságra.

 

A magyar férfi csapat a világbajnoksághoz képest némiképp átalakult: a legrutinosabb versenyző, Iványi Gábor kiszállt a hajóból, helyére Markovics András lépett, s Csabai Edvin személyében egy 17-szeres maratoni világbajnokot is kapott az egység, amely a trentinói kontinensviadalon is esélyes lehet az éremszerzésre.

 

A hölgyeknél is két erős válogatott jut majd szerephez, a Paksy Tímea, Patyi Melinda, Szakállas Éva, Hudy Bernadette, Ölschléger Beatrix, Csengeri Adrienn, Süveges Lilla összetételű hajó inkább a hosszú távú versenyeken, míg a rutinosabbnak mondható Egedy Nóra, Fórizs Réka, Berekalli Éva, Vituska Ildikó, Bányai Zita, Bélai Ágnes, Lakner Zita a technikásabb számokban, vagyis szlalomban és sprintben érhetnek el jobb eredményt.

 

A magyar csapat hétfő óta tartózkodik Val di Soléban, az Európa-bajnokság helyszínén, ahol napi két edzéssel hangolódnak rá a 4-es és 6-os versenyszámokra.

 

 

 

mkksz - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 28.
Ma Valéria napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT