Banner
Banner
Banner








Egy arany, három ezüst, három bronz az első rafting Európa Kupa magyar mérlege PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, APRIL 14, WEDNESDAY 07:35

2010.04.14.

Elkezdődött a 2010-es rafting szezon. A szlovéniai Tacenben április 10-11-én Európa Kupa futamot rendeztek, ahol a magyar rafting válogatott minden egysége elindult.

 

A Kanyon Raft Team, a Kanyon-Alpes Rafting Team és a Raft Werk Team is rajthoz állt a szlovéniai versenyen. Az év első viadalát elsősorban jó edzéslehetőségként kezelte mindhárom magyar csapat, ennek ellenére nagyon jó eredményeket értek el.

 

A női Kanyon-Alpes Rafting Team már a sprintben megmutatta erejét és technikai tudását. „Egy jól sikerült rajt után az első nagy csúszdán is gond nélkül sikerült lejönnünk. Ugyan a pálya közepén álló kő egy pillanatra megtorpantotta a csapatot, hamar korrigáltunk, és már mentünk is tovább a sodorvonalon, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a szlovák csapat mögött a második helyen érjünk célba. A pénteki edzésnapon a középső követ jobb oldalról kerülve gyakoroltuk a pályát, viszont a verseny napján, a megváltozott vízállás miatt úgy döntöttünk, változtatunk rajta, ez okozhatta a pillanatnyi bizonytalanságot. Szerencsére a követ csak súroltuk, így hamar leeveztünk róla.

A pálya többi része a terv szerint sikerült, végig éreztük, hogy van erő a hajóban és minden húzás a helyén van” – emlékszik vissza a futamra Vituska Ildikó, a jobb középső evezős.

 

A H2H versenyszám úgy tűnik, nem a magyar csapatok kedvence, hiszen magához képest a Kanyon Raft Team, a Kanyon-Alpes Rafting Team és a Raft Werk Team sem remekelt, bár tegyük, hozzá, a szerencse egyiküket sem segítette igazán.

 

A nap végén a szlalomot rendezték, ami a legtechnikásabb szám a rafting sportban. Igazán ebben mutatkozik meg a versenyzők tapasztalata és tudása, hiszen komoly hullámokat, hengereket kell meglovagolni, és olyan gyorsan történik minden, hogy a hibákat nem lehet javítani. A magyar férfi válogatt, a Kanyon Raft Team, nagyon szép íveken, és tökéletesen teljesítette a pályát. Szép, összefogott csapatmunkát láthattunk, ahol mindenki tudta, mi a dolga a hajóban. Teljesítményük a negyedik helyhez volt elég az egyébként nagyon erős mezőnyben. A Kanyon-Alpes Rafting Team is szinte hibátlan íven futott a szlalom pályán, és két érintést kivéve, tisztán vette az összes kaput, ezzel a második ezüstjét is megszerezte a magyar női raft csapat a szlovák válogatott mögött.

 

„A rajtnál a hajóban mindenki csak az előttünk álló kihívásra koncentrált. Az egész pályát tudtuk, akár álmunkból felrázva is emlékeztünk volna a hullámokra, ideális szögekre. Legnagyobb örömünkre sikerült is mindent úgy megvalósítanunk, ahogy elképzeltük. A célban eufórikus hangulat lett úrrá rajtunk, tudtuk, hogy csak ezért az egy futamért is megérte volna eljönni a versenyre. Kár, hogy az egyik csapattagunk elfoglaltsága miatt nem tudtunk Szlovéniában maradni a vasárnapi down riverre” – mesélte Vituska Ildikó.

 

A Raft Werk Team és a Kanyon Raft Team viszont elindult a Down River versenyen is, és a hétvége megkoronázásaként 1. és 3. helyet szereztek.

 

Kanyon Raft Team:

Sprint: 7.

H2H: 8.

Szlalom: 4.

Down River: 3.

 

Kanyon- Alpes Rafting Team:

Sprint : 2. hely

H2H: 4. hely

Szlalom: 2. hely

 

Raft Werk Team

Spint: 3. Hely

H2H: 2. Hely

Szlalom: 3. Hely

Down river: 1. Hely

 

 

 

mkksz - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT