Banner
Banner
Banner








Kajakkal Innsbruckból Athénba PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, APRIL 08, THURSDAY 08:14

2010.04.08.

A Washington állambeli Leavenworth-ben élő Benjamin Hargrove kajakjával Innsbruckból Athénba szeretett volna eljutni. Eddig két "újratervezésen" van túl.

 

A civil foglalkozását tekintve tűzoltó Ben eddig is több extrém megmérettetésen vett részt. A hegymászás volt a hobbija, de most gondolt egyet, és új expedícióba kezdett.

 

Kiváncsi volt, hogy sikerül-e vízen is teljesíteni kitűzött célját, így Kanadában vett egy gyorsszerkezetes kajakot, és átjött Európába.

Az eredeti elképzelés szerint Innsbruck-ból indulva Athén lett volna a cél.

Ez az út 13 országot szel keresztül és közel 4800 kilométer. Az Inn folyón 273 kilométer megtétele után jutott volna ki a Dunára Passaunál. Innen körülbelül 2100-2200 kilométer a Duna-delta vége, a Fekete-tenger. A Fekete-tengeren át a következő állomás Istanbul (800 km), innen a török parok és a görög szigetek között haladt volna Samos érintésével a végállomásig, Athénig (1280 km).

 

A "ismeretlen felfedezését" március 1. és június 22. között kell teljesítenie, ez körülbelül 3 hónap evezést tesz lehetővé.

 

Ben már az út elején túl unalmasnak tartotta az Inn-t, és módosította tervét. Átutazott Linzbe, ahonnan a Dunán folytatta túráját a Fekete-tengeren át Athénig. A napi 60 kilométert megtételében segíti a Duna gyors folyása (folyásirányba halad) és a kajakra szerelt vitolra.

Az eddigi gyakorlattal felhagyva, ezt a túrát egyedül csinálja végig, nem kiséri senki. Április elején érkezett Magyarországra. Győrben találkozott a helyi kajakosokkal, majd fővárosunk következett, ami teljesen lenyűgözte, szuper-modern nyugati városként jellemezte blogjában.

Lelkesedése itt alábbhagyott, és másodjára is módosította terveit.

 

Budapesten partraszállt és vonattal folytatta útját Thessalonikibe, ahol ismét vízre teszi kajakját.

 

Úgy tűnik, a vízisport kifogott a vállalkozó szellemű amerikain. Eddig kétszer módosította tervét, reméljük ezután nem lesz több "újratervezés".

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT