Banner
Banner
Banner








MOL Gyorsasági Világkupa és Sárkányhajó Világbajnokság Szegeden PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, MARCH 31, WEDNESDAY 14:33

2010.03.31.

Május végén MOL Gyorsasági Világkupát, augusztusban pedig Sárkányhajó Világbajnokságot rendezhet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Maty-éri pályán.

 

„Jól állnak az előkészületek 2 hónappal a Világkupa előtt” – kezdi Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára. „Az előnevezések alapján azt lehet mondani, hogy nagy lesz a mezőny, 2010-ben is a szegedi Világkupán vesz majd részt a legtöbb nemzet, mindenki itt lesz, aki számít a sportágban. Mi is igyekszünk mindent megtenni, hogy színvonalas kiszolgálást kapjon a közönség a szegedi pályán, a televíziók, vagy akár az internet előtt ülve. Hogy mást ne mondjak, saját honlapunkon szinte másodpercről-másodpercre követhető lesz a verseny, amelyről friss videóanyagokat is fel fogunk tölteni. Ráadásul a tavalyi Szállítók kampányfilm után ebben az évben is különleges lesz a felvezetése az eseménynek,

de erről majd később! Annyit elárulok, hogy még a tavalyinál is meglepőbb lesz!”

 

Korábban szó volt róla, hogy 2010-ben Budapesten is szervez nagy világverseny a szövetség, mi lett ezzel az elképzeléssel?

„Idén, a Világkupán kívül Magyarország rendezheti meg a Sárkányhajó Világbajnokságot is augusztus végén. Ezt az eseményt álmodtuk korábban a fővárosba, de be kellett látnunk, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben ez nem jöhetne létre a tőlünk elvárható színvonalon. A recesszió miatt kisebbek a lehetőségek állami és szponzori oldalról is. Másrészt viszont, aki ismeri a szegedi létesítményt, az jól tudja, hogy versenyzői, szurkolói illetve TV-közvetítési szempontból egyaránt ideálisak ott a körülmények, köszönhetően többek között a tavalyi fejlesztéseknek is. Az esemény felvezetésének egyébként a Sárkányhajó VB esetében is megadjuk a módját. Az egész országra kiterjedő nagyszabású roadshow-t szervezünk, májustól egészen augusztus végéig. Mindenki, aki kipróbálná a sárkányhajózást, az részt vehet egy települések közötti selejtezősorozatban. A döntőbe kerülő legjobb 24 hajó pedig Szegeden, a vb idején mérheti össze a tudását. Különlegesség, hogy az alkalmi sportemberek mellé minden hajóba sorsolás alapján be fog ülni egy profi versenyző is. Így elképzelhető, hogy Szentendre város hajójában a poznani síkvízi világbajnokságról éppen hazatérő Kovács Kati ül majd, Szarvas hajójában Vajda Attila, míg Zugló hajójában Kucsera Gábor lesz ott azokkal, akik a települések színeiben kivívták az indulás jogát. A selejtezők időpontjairól a honlapunkon tájékoztatjuk az érdeklődőket, a roadshow első állomása május 8-án Győr.”

 

Mi várható a magyar sárkányhajó válogatottól a nagy nemzetközi mezőnyben?

„A sárkányválogatott reményeink szerint a hagyományokhoz méltóan szerepel majd, így mindenképpen érmekben mérhető eredményekre számítunk. Tavaly ezüstérmet hozott haza a világjátékokról a csapat és megnyert több világbajnoki címet. A hazai rendezésű verseny persze plusz motivációt jelent a válogatott számára, amelynek felkészülését idén Reményi Péter mellett már Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus is felügyeli, szóval biztos vagyok benne, hogy képesek lesznek jó eredményt elérni!”

 

 

 

mkksz - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 14.
Ma Bonifác napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT