Banner
Banner
Banner








Miskolc ismét várja a szlalomosokat! PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, MARCH 29, MONDAY 17:28

2010.03.29.

Nem vész el nyomtalanul a Hungarodeo! A Magyar Kajak-Kenu Szövetség április 10-én és 11-én továbbviszi a miskolci viadal hagyományait, s megrendezi a magyar szlalombajnokságot.

 

Tíz esztendőt élt meg a miskolci Hungarodeo, aztán tavaly úgy tűnt, hullámsírba vész mindaz, amit a kajakos és kenus „hullámlovaglásról” megálmodtak a honi szervezők. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség - amely eddig támogatóként vett részt az eseményben – azonban úgy döntött, nem hagyja veszni a hagyományokat: ezúttal rendezőként hívja ismét életre a sajói magyar nemzetközi szlalomviadalt. Április 10-én és 11-én tehát újra vízre tehetik a hajóikat a sportág képviselői, akik immáron az országos bajnoki címekért küzdhetnek meg.

 

A kétnapos rendezvény helyszíne, vagyis a szervezők által megjelölt „ojjektum” 3527 Miskolcon a Sajószigeti út 15. alatt lesz (48°07’09,89”É, 20°48’28.66”K). Szombaton az edzésnapot, vasárnap a versenyeket rendezik meg. Két korcsoportban és öt szakágban avatnak majd bajnokokat, ám a viadal nem csak hazai bajnokság lesz, hanem nemzetközi találkozó is, hiszen Szlovákiából és Lengyelországból is érkeznek majd szlalom kajakosok és kenusok.

 

„Úgy harminc versenyző indulására számítunk – mondta Vaskuti Máté, a szlalom szakág vezetője. – A pálya természetesen nem lesz túl bonyolult, mindössze egy hullám található benne, ám a kaputűzéssel egy kissé megnehezítjük majd a versenyzők dolgát. Lesz például olyan kapu, amelyet felfelé kell kerülni. Már tavaly is sikerült olyan pályát összehoznunk, amellyel nem mindenki tudott megbirkózni.”

 

Ám érdemes küzdeni, hiszen a fantasztikus hangulat és élmény mellett a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által felajánlott értékes tárgynyereményekkel gazdagodhatnak a legjobbak.

 

 

 

mkksz - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 14.
Ma Bonifác napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT