Banner
Banner
Banner








A Hochschorner testvérpárral készülhet Knáb Attila PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, MARCH 24, WEDNESDAY 06:27

2010.03.24.

Élete egyik legfontosabb szezonja előtt áll Knáb Attila, aki nemrégiben tért haza egy kéthetes franciaországi edzőtáborból. Legjobb szlalom kenusunk áprilistól a háromszoros olimpiai bajnok szlovák Pavol Hochschorner,Peter Hochschorner testvérpárral közösen készül Dunacsúnyban az idei júniusi Európa-bajnokságra.

 

Az elmúlt években többször is cikkeztünk arról, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség megkezdte az építkezést egy másik olimpiai szakágban, a szlalomban is. Az erőfeszítéseknek több látványos jele is volt már: legjobb kenusunk Knáb Attila és tanítványa Straub András is csatlakozhatott a nemzetközi szövetség (ICF) egyik fejlesztő táborához. A La Seu d’Urgell-i világbajnokság előtt két héttel már a spanyol helyszínen készülhettek, ami sokat segített a magyarok szereplésén. Knáb március elején ismét „nemzetközi vizekre” evezett: a lengyel junior és U23-as válogatottal közösen a franciaországi Pauban edzőtáborozott.

 

„A lengyel kapcsolat már régi, közel két esztendeje egy lengyel edző irányításával végzem a munkát. Gyakran utazom Krakkóba vagy közös vizes táborokba a lengyel junior válogatottal – meséli a magyar kenus. – Ezúttal két hetet töltöttünk el a franciaországi Pauban, ahol napi három edzéssel készültünk. Az időjárás velünk sem volt kegyes, hiszen olykor mínuszban, hóesésben lapátoltuk végig az edzéseket, de szerencsére sikerült betegség és sérülés nélkül megúsznom ezt a tábort. A két hét során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, és boldog vagyok, hiszen úgy tűnik, a tavalyi spanyol tábor, ahol technikailag rengeteget fejlődtem, és a téli alapozás meghozta végre a gyümölcsét.

Korábban másodpercekkel el voltam maradva a lengyel srácoktól, most azonban a második legjobb időt lapátoltam az időmérések során.”

 

Knáb Attila azonban nem csak ettől jár a fellegek felett. Az idei dunacsúnyi Európa-bajnokságra nyolcvan százalékban a kontinensbajnokság helyszínén tud majd felkészülni. Ráadásul nem is akármilyen csoportban! A háromszoros olimpiai bajnok szlovák Hochschorner testvérpár edzőjének (aki nem más mint az édesapjuk) irányításával edzhet majd.

 

„Olyan izgatott vagyok, mint még soha – mondja Knáb Attila. – Óriási lehetőség ez számomra, hiszen a legjobbak mellett, velük közösen tudok majd edzeni. Korábban Zala Gyuriék nagyon jó kapcsolatot ápoltak Peter Hochschornerrel. Mi is sokat beszélgettünk a versenyek során, sokat segített a tanácsaival és most télen sikerült megbeszélnünk, hogy csatlakozom a szlovákiai klubjukhoz. Áprilisban nyit a dunacsúnyi pálya, ahol nem csak az idei kontinensviadalt, de a 2011-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságot is rendezik, vagyis számomra ez hatalmas lépést jelenthet.”


Knáb Attila tehát egy olyan sportágban törhet magának utat, amelyben a magyarok még nem rendelkeznek évtizedes gyökerekkel. Ám ő az, aki megmutathatja, hogy teljes odaadással igenis elérhető közelségbe kerülhetnek a célok.

 

„A franciaországi edzőtábor jó visszajelzés volt arról, hogy utolértem a mezőnyömet. A sok munka tehát meghozta a gyümölcsét és szerencsére az idén még több időt és energiát tudok szentelni ennek a sportágnak. Remélem Dunacsúnyban sikerül még egy szinttel feljebb lépnem.”

 

 

 

mkksz - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 14.
Ma Bonifác napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT