Banner
Banner
Banner








Sevillában Gyökös Lajos volt a legjobb nyolc kilométeren PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, MARCH 19, FRIDAY 07:31

2010.03.18.

Egy hét két ország. Nem egy utazási iroda ajánlata ez, hanem Storcz Botond március eleji programja. Felnőtt kapitányunk ugyanis néhány nappal a horvátországi terepszemle után már a sevillai csapaton tartja rajta a szemét.


Ahogy az időjárás jelentéseket nézzük: sikerült a telet tavaszra cserélnie…

Egy biztos, zord hideg volt Horvátországban – mesélte Storcz Botond. - Sajnáltam is Vajda Attiláékat, akik szakadó esőben, hidegben végezték a munkát. Rossz volt nézni őket, ugyanakkor büszke is voltam rájuk, hiszen zokszó nélkül csináltak végig mindent. Persze, ha jól belegondolok a kajakosok, kenusok nem tartoznak a fanyalgós sportolók közé. Bár én már egy ideje leraktam a lapátot, ha esik az eső, akkor is nekivágok a napi futásomnak. Így vagyunk kódolva.


A sevillai alakulat sem volt eddig elkényeztetve, de ha jól tudjuk: meghozta a csapatnak a napsütést.

Hát az elmúlt két hét valóban változékony időjárást hozott a Sevillában edzőtáborozók számára is, de az edzők beszámolói alapján azt mondhatom: jól haladt a csapat. Most már szerencsére tavaszi meleg, napsütés van a spanyol városban, vagyis azt kapják a versenyzők, amire idehaza készültek még az indulás előtt.


Egyik fő terve az volt az edzőtáborral kapcsolatban, hogy jobban összehozza a férfi kajakos csoportokat. Mennyire sikerült ezt megvalósítani?

Már megvolt az első közös időre lapátolás is, amelyeket még jó néhány követ. Nyolc kilométert teljesítettek a srácok, a legjobb időt Gyökös Lajos és Vereckei Ákos érte el. Gondolom, arra kíváncsi, hogy ebből mit lehet leszűrni. Egyelőre semmit. Ez egy pillanatnyi állapot, tájékoztató jellegűek az adatok. A lényeg, hogy a fiúk összedolgozzanak, elkezdjék a közös munkát, hiszen ez lehet az alapja annak, hogy egy ütőképes csapathajót építsünk, lendületbe hozzuk ezt a szakágat is. Ne felejtsük el, hosszú évek óta nem volt arra példa, hogy már tavasszal együtt dolgozzon a férfi kajak válogatott, függetlenül attól, hogy ki melyik csoporthoz tartozik. A 8 kilométeres időmérésen 16 sportoló vett részt egyszerre.


A női válogatott két helyszínen készül. Mit tud mondani Fábiánné Rozsnyói Katalin lányaival kapcsolatban?

Jó formában vannak, és remekül összedolgoznak Szabó Torony kenusaival. Tegnap négy kilométeres időremenés volt a programjuk. Mindenki számára jó a közös munka. Egyrészt húzzák egymást a csoportok, másrészt megtöri a mindennapos monotóniát. A hétvége egyébként az résztávos edzésekről szól majd. Akkor majd többet tudok mondani a sevillai állapotokról.

 

 

 

 

mkksz - snewisport


LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 14.
Ma Bonifác napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT